Πως θα ζήσω με το Διαδίκτυο στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων;

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοικτών Δεδομένων (Open data Day 2014), η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν στρογγυλό τραπέζι, με θέμα: “Πως θα ζήσω με το Διαδίκτυο στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων;”.

Το Διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό μέρος του ανθρώπινου περιβάλλοντος. Δημιουργεί και αναδημιουργείται από την πραγματικότητα. Πρόσφατο παράδειγμα, οι αποκαλύψεις Σνόουντεν για την παρακολούθηση των χρηστών στο Διαδίκτυο οι οποίες ανέσυραν τον χειρότερο φόβο του “μεγάλου αδελφού”. Η ανησυχία των χρηστών δεν αφορά μόνο την αξιοπιστία των κυβερνήσεων, αλλά και την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στο online γίγνεσθαι.

Από την άλλη πλευρά, η προώθηση της ανοιχτής διακυβέρνησης και των ανοιχτών δεδομένων ενισχύει την διαφάνεια, την καινοτομία και την συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική λειτουργία. Πώς επηρεάζουν, λοιπόν, την καθημερινότητά μας οι αλλαγές αυτές και ποιες ευκαιρίες κρύβουν; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε κάτι τώρα και τι θα καθορίσει το μέλλον μας με ή χωρίς το Διαδίκτυο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν στη διάρκεια της συζήτησης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων, 10680, Αθήνα), τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ.

Βασικοί ομιλητές θα είναι: Ο Διομήδης Σπινέλλης (Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ/ΛΑΚ), ο Θεόδωρος Καρούνος (Πρόεδρος της ΕΕΛ/ΛΑΚ) και ο Πάσχος Μανδραβέλλης (Δημοσιογράφος, πολιτικός σχολιαστής) ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Βάλια Καϊμάκη (Δημοσιογράφος).

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθυνθεί χαιρετισμός από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθήνας, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μιχάλη Βαφόπουλου: Πως θα ζήσω με το Διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com