Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Future Internet Assembly 2014, Αθήνα (18-20/03/2014)

FIAΣτην Αθήνα φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μαρτίου το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Future Internet Assembly (FIA): Μετασχηματίζοντας τις Υποδομές του Διαδικτύου του Μέλλοντος για την Επίτευξη της Καινοτομίας“, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες – CONNECT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Αποτελεί την 11η συνάντηση της κοινοπραξίας Future Internet Assembly, την οποία απαρτίζουν περισσότερα από 150 έργα, χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε, που συνεργάζονται για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δράσεων που σχετίζονται με το Διαδίκτυο του Μέλλοντος. 

Ξεκινά στις 17 Μαρτίου με το Pre – FIA event όπου και θα μιλήσει για: Open Source Technologies in the Internet of the Future ένα από τα μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ ο κ. Γιάννης Κοροβέσης και στις 18 Μαρτίου ξεκινά επίσημα με κεντρικές ομιλίες από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες του χώρου στην Επίσημη Εναρκτήρια Συνεδρία, ενώ στις 19 και 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εννέα παράλληλες συνεδριάσεις (working sessions).  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Στον εκθεσιακό χώρο, επίσης, του συνεδρίου θα συμμετέχουν πάνω από 40 έργα, σε επτά θεματικούς τομείς: Net Futures, FIRE, Connected Smart Cities, FI-PPP, Cloud Computing, Software and Services, Network Technologies, International Cooperation, ενώ θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 40 παρουσιάσεις με αφίσες.

Στόχος του FIA Athens 2014 είναι η προώθηση των δράσεων για την αναμόρφωση του διαδικτύου του μέλλοντος. Αναμένεται να συμμετάσχουν τετρακόσιοι και πλέον κορυφαίοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των προηγμένων δικτυακών τεχνολογιών, υποδομών, εφαρμογών, υπηρεσιών και περιεχομένου, αλλά και αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη.

Το συνέδριο θα καλωσορίσει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος και εκπρόσωποι της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes.

 

Πηγή: www.grnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com