Εκδήλωση με θέμα «Διάθεση και Αξιοποίηση Ανοιχτών Δεδομένων», Ηράκλειο Κρήτης (20/03/2014)

4586670187_c20b4890fe

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr ) στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση των Ανοιχτών Δεδομένων συμμετέχει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ευρωπαϊκό έργο HOMER – MED (Harmonizing Open data in the Mediterranean through better access and Reuse of public sector information) με στόχο την εναρμόνιση των πολιτικών αξιοποίησης και πρόσβασης στις πληροφορίες του Δημοσίου Τομέα, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης μέσα από τη χρήση δημοσίων πληροφοριών στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.00 – 21.00, στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Πολύκεντρο επί της οδού Ανδρογέω) με θέμα «Διάθεση και Αξιοποίηση Ανοιχτών Δεδομένων».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η παρουσίαση της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Προγραμματισμού (Hack4MED) που θα διεξαχθεί στις 16 – 17 Μαΐου 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αντικείμενο του Hack4MED είναι να συγκεντρώσει προγραμματιστές, φοιτητές, και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα ανοιχτά δεδομένα και οι οποίοι έχοντας στη διάθεσή τους σύνολα δεδομένων (datasets) να αναπτύξουν ιδέες, διαδικτυακές εφαρμογές και εν γένει προτάσεις για καινοτόμες και έξυπνες λύσεις σε καθημερινές ανάγκες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε επιχειρήσεις ή κλάδους επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να διαθέσουν τα δεδομένα τους καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς πληροφορικής, μεμονωμένους προγραμματιστές, φοιτητές και οποιονδήποτε πολίτη.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταλλάξουν και να αναπτύξουν ιδέες, να αξιοποιήσουν τα δεδομένα μέσω της ανάπτυξης έξυπνων εφαρμογών χρησιμοποιώντας ανοιχτό λογισμικό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση θα είναι διαθέσιμη εδώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

combined_logo_med_-_horizontal

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com