European Data Forum 2014, 19 – 20 Μαρτίου, Αθήνα

CAJhwZ

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την υποστήριξη της European Commission διοργανώνουν το European Data Forum 2014 όπου θα λάβει χώρα την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στο Royal Olympic Hotel.

Το European Data Forum (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Δεδομένων – EDF) είναι το ετήσιο σημείο συνάντησης εταιρειών, ερευνητών, πολιτικών και συλλογικών πρωτοβουλιών για τη συζήτηση των προκλήσεων και ευκαιριών της Οικονομίας των Δεδομένων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συνεδριάσεις δικτύωσης από ηγετικά πρόσωπα της βιομηχανίας, της έρευνας, πολιτικούς και οργανωτές συλλογικών πρωτοβουλιών και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα από διαφορετικά θέματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και την εμπορική αξιοποίηση. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Η Οικονομία των Δεδομένων (Data Economy), ένας ανερχόμενος κλάδος επιχειρηματικής δραστηριότητας βασισμένος στη διάθεση και αξιοποίηση δεδομένων, αποτελεί καταλύτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Στηριζόμενη σε τεχνολογικά άλματα, όπως τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) και τα Διασυνδεδεμένα Δεδομένα (Linked Data) και υποστηριζόμενη από πολλαπλές δράσεις της ΕΕ, όπως την πρωτοβουλία για τα Ανοικτά Δεδομένα (Open Data) και την Ψηφιακή Ατζέντα, η Οικονομία των Δεδομένων εμπλέκει μια ποικιλία ενδιαφερομένων σε όλα τις θεματικές περιοχές και δραστηριότητες της αλυσίδας αξίας των δεδομένων.

Μερικές από τις παρακάτω κρίσιμες ερωτήσεις που σχετίζονται με την Οικονομία των Δεδομένων θα συζητηθούν στο European Data Forum από τη διεπιστημονική και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα των εμπλεκομένων, ώστε να αξιολογηθεί η πρόοδο, να συζητηθούν οι ανερχόμενες προκλήσεις, να προταθούν λύσεις και να συνεργαστούν ώστε να υλοποιηθούν: Είναι η Ευρώπη έτοιμη για την Οικονομία των Δεδομένων; Η Ευρώπη θα ηγηθεί της Οικονομίας των Δεδομένων; Συμμετέχουμε ισότιμα στην Οικονομία των Δεδομένων; Πως ενισχύουμε τους Καινοτόμους των Δεδομένων;

Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση θα είναι διαθέσιμη εδώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πηγή: http://2014.data-forum.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com