“Αξιοποιούμε Ανοικτά Δεδομένα – Δημιουργούμε Προστιθέμενη Αξία! Open Public Data Hackathon ”

Το ΥπουρΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ HACKATHON-2_html_m1a30f878γείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει το “Open Public Data Hackathon”, καλώντας επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημοσίους υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές, να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης δημόσιων δεδομένων. Το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Απριλίου 2014, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης για όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών. Η υποβολή των πρωτότυπων εφαρμογών θα γίνει έως τις 30 Απριλίου σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ανοικτά δημόσια δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί και διατίθενται διαδικτυακά στο data.gov.gr, προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην παραγωγή και τη μεταφορά γνώσης.

Transforming Information into Business: Αυτό είναι το μήνυμα του διαγωνισμού «Open Public Data Hackathon», που φιλοδοξεί να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των πολιτών, στη βάση της καινοτομίας και τη δημιουργικότητας με την αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων. Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων καινοτομιών.

Στόχος είναι μέσα από το “Open Public Data Hackathon” να αναπτυχθεί η καινοτομία και η δημιουργικότητα με βάση τα ανοικτά δεδομένα. Το Hackathon φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον προγραμματιστών ανοικτού λογισμικού, μελών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, πολίτες, και επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η παρουσίαση των εφαρμογών και η ανάδειξη των νικητών, θα γίνει στις 6 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση βράβευσης. Το έπαθλο ανέρχεται για το 1ο βραβείο: 3.000 ευρώ – 2ο: 2.000 ευρώ – 3ο: 1.000 ευρώ. Από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα αναδειχτούν χωρίς έπαθλο οι δημόσιοι φορείς των οποίων αξιοποιήθηκαν τα περισσότερα σύνολα δεδομένων.

 Τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού θα τους βρείτε εδώ, τις δηλώσεις συμμετοχήςκαθώς και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στην επίσημη ιστοσελίδα.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, www.aspete.gr). Επίσης, η δράση υποστηρίζεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) και τη μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ,www.ellak.gr).

Επισημαίνεται ότι 23 Απριλίου είναι η οριστική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

4 thoughts on ““Αξιοποιούμε Ανοικτά Δεδομένα – Δημιουργούμε Προστιθέμενη Αξία! Open Public Data Hackathon ”

  1. Θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στη σελίδα http://ma.ellak.gr/ για να σας εμφανίζονται. Εάν δημιουργήσετε λογαριασμό και συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα παρακαλώ καταχωρήστε το πρόβλημά σας σε αυτή τη φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1wxYYWz42mDxyj-ccp6NbNhUvSnWSi_Tv5qa_8ATUiwA/viewform

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com