Εκδήλωση διαλόγου με τους μαθητές για «Μια Ανοιχτή Γενιά Στην Αανοικτή Δακυβέρνηση»

OSDC_OSvsEDUΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάδειξη και προώθηση των δράσεων ανοιχτής πρόσβασης παρουσιάζει την εκδήλωση διαλόγου με θέμα «Mια Ανοιχτή Γενιά στην Ανοικτή Διακυβέρνηση» που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανοικτή διακυβέρνηση, τα οφέλη που προκύπτουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και η συζήτηση πάνω στις προτάσεις και τις προσδοκίες των μαθητών, ώστε να αναδειχτεί και να ενισχυθεί ο ρόλος τους ως ενεργοί πολίτες.
Ο διάλογος θα ξεκινήσει με τις παρουσιάσεις των ειδικών σε θέματα «εκπαίδευσης & διαδικτύου», Άσπας Τσαμαδή (aspaonline.gr) και Μιχάλη Βαφόπουλου (vafopoulos.org), ενώ παρέμβαση θα κάνουν οι Υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και  Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Συμεών Κεδίκογλου, αντίστοιχα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014, στις 10:00πμ στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης – ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος, χάρτης), με τη συμμετοχή μαθητών της Α’ Λυκείου από σχολεία της Αττικής, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης θα παρέμβουν και θα θέσουν ερωτήσεις προς το πάνελ, μαθητές Α’ τάξης Λυκείου από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

 Οι βασικοί τομείς προβληματισμού και διαλόγου αφορούν:

  • στην ενίσχυση της ακεραιότητας και της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα,
  • στη συμμετοχή των νέων στη διαβούλευση δημόσιων πολιτικών, ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων
  •  στη βελτίωση των δημοσίων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους νέους
  • στην ελεύθερη πρόσβαση και την αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων
  • στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

 Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και ενημέρωσης των μαθητών, έχει ήδη αποσταλεί και παρουσιαστεί σχετικό υλικό σε όλα τα Λύκεια της χώρας, στο μάθημα Πολιτική Παιδεία (Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί & Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογία), ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί, στα σχολεία, σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διακυβέρνηση.
Η δράση αποτελεί μέρος σειράς ενεργειών δημόσια διαβούλευσης και συνδιαμόρφωσης του διετούς Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση που θα υποβάλει επίσημα και δεσμευτικά η χώρα μας, τον Ιούνιο του 2014, στη Διεθνή Πρωτοβουλία του ΟΗΕ – Open Government Partnership.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (livestreaming) από τις ιστοσελίδες του ΕΚΔΔΑ (εδώ) και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (εδώ).

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com