Ημερίδα Πληροφορικής στο Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. “Είναι ελεύθερο και …συμφέρει στο Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.”

6555466069_3246e8b54e_zΤο Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. διοργανώνει δωρεάν παρουσίαση και προώθηση Προγραμμάτων Ανοικτού Λογισμικού. Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) είναι το λογισμικό που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να διανέμει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης λογισμικού που βασίζεται στην ελεύθερη διάθεση του πηγαίου κώδικα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αλλαγών ή βελτιώσεων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Με βάση αυτήν τη φιλοσοφία δημιουργήθηκε μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών, οι οποίοι συνεργάζονται για τη συνεχή βελτίωση του λογισμικού, παρέχοντας γνώσεις και εργασία.

Με την ίδια φιλοσοφία οι τελειόφοιτοι σπουδαστές των ειδικοτήτων πληροφορικής του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.  ανέλαβαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν ΔΩΡΕΑΝ Προγράμματα Ανοικτού Λογισμικού στο πλαίσιο εκπόνησης της πτυχιακής εργασίας τους. Οι σπουδαστές «κατέβασαν» τα προγράμματα από το διαδίκτυο και τα εγκατέστησαν σε δικό μας server στα εργαστήρια των ειδικοτήτων Τεχνικών Δικτύων. Η παρακολούθηση της πορείας και της οργάνωσης των παρουσιάσεων έγινε από τους καθηγητές Πληροφορικής του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. κο Νέμτζα Κων/νο και κο Μουρελάτο Ιωάννη.

Η πρώτη παρουσίαση  –  Ημερίδα Πληροφορικής θα γίνει την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. στην οδό Μαυροκορδάτου 1 -3 Αθήνα και θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 2:00 μ.μ. (Εδώ θα βρείτε την αφίσα)

Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα περιλαμβάνει τα προγράμματα:

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com