1η Συνάντηση για το “Open Public Data Hackathon” στο Χαροκόπειο, 26-27/04/2014

hackathon

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει το Open Public Data Hackathon και καλεί επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημοσίους υπαλλήλους, φοιτητές και μαθητές να συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, σε διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης δημόσιων δεδομένων.

Η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων με τους διοργανωτές της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, στο κτίριο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής (Ομήρου 9 Ταύρος, πλησίον ΗΣΑΠ Ταύρου, χάρτης). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ο χώρος θα είναι διαθέσιμος και την Κυριακή 27 Απριλίου, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και να λύσουν τις απορίες τους. Οι ώρες που θα διατίθεται ο χώρος είναι 10:00 – 18:00.

Ο σκοπός του Open Public Data Hackathon είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας με βάση τα ανοικτά δεδομένα. Το Hackathon φιλοδοξεί να προσελκύσει προγραμματιστές ανοικτού λογισμικού, μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, καθώς και απλούς πολίτες.

Η παρουσίαση των εφαρμογών και η ανάδειξη των νικητών, θα γίνει στις 6 Μαΐου 2014 σε ειδική εκδήλωση βράβευσης.

Τα έπαθλα είναι:

  • 1ο βραβείο: 3000 €
  • 2ο βραβείο: 2000 €
  • 3ο βραβείο: 1000 €

Με τη διαγωνιστική διαδικασία θα αναδειχτούν, χωρίς έπαθλο, οι δημόσιοι φορείς των οποίων τα σύνολα δεδομένων αξιοποιήθηκαν περισσότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε:

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Η δράση υποστηρίζεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com