Η ευρωπαϊκή ένωση στηρίζει το Net Neutrality και καταργεί τα τέλη περιαγωγής

KroeswithbucketΤο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ψηφοφορία στις 03 Απριλίου 2014, καταργεί τις χρεώσεις περιαγωγής και θωρακίζει την ουδετερότητα του διαδικτύου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 καταργείται το, ομολογουμένως ακριβό, τέλος της περιαγωγής και πλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Σημαντικό βήμα για την ανεξαρτησία του διαδικτύου ήταν η επιβεβαίωση για τη διατήρηση της ουδετερότητας του δικτύου, γνωστό και ως net neutrality. Συγκεκριμένα δεν θα γίνεται διάκριση στις υπηρεσίες του διαδικτύου που χρησιμοποιούνται και δεν θα αποτρέπεται ή επιβραδύνεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πλήρες φάσμα που παρέχει η σύνδεση τους στο διαδίκτυο χωρίς επεμβάσεις από τους παρόχους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί η ψηφοφορία του Συμβουλίου των Υπουργών των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης για την επικύρωση του νομοσχεδίου, αλλά εκτιμάται ότι θα στηρίξουν την απόφαση της Ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: europarl.europa.eu.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com