Εκδήλωση για τον Μαραθώνιο Προγραμματισμού (Hack4MED), 14/04/2014

EDUΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση των Ανοιχτών Δεδομένων συμμετέχει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο έργο HOMER–MED (Harmonizing Open data in the Mediterranean through better access and Reuse of public sector information).

Στόχος του έργου είναι εναρμόνιση των πολιτικών αξιοποίησης και πρόσβασης στις πληροφορίες του Δημοσίου Τομέα, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης μέσα από τη χρήση δημοσίων πληροφοριών στους τομείς:

  • του τουρισμού

  • της ενέργειας

  • της γεωργίας

  • του περιβάλλοντος και

  • του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του Hack4MED διοργανώνεται εκδήλωση τη Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 και ώρα 18.00 – 20.00, στην Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση προγραμματιστών αναφορικά με την αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για το Μαραθώνιο Προγραμματισμού (Hack4MED) που θα διεξαχθεί στις 16–17 Μαΐου 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αντικείμενο του Hack4MED είναι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τα ανοιχτά δεδομένα οι οποίοι έχοντας στη διάθεσή τους σύνολα δεδομένων (datasets) να αναπτύξουν ιδέες, διαδικτυακές εφαρμογές και τέλος προτάσεις για καινοτόμες και έξυπνες λύσεις σε καθημερινές ανάγκες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την καλύτερη οργάνωση του χώρου παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική φόρμα και προτείνεται να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ

combined_logo_med_-_horizontal

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com