A.G.In.A.R.A: 1η στο διαγωνισμό “Open Public Data Hackathon”

Η A.G.In.A.R.A έλαβε μέρος και πήρε την 1η θέση στον διαγωνισμό Open Public Data Hackathon που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, www.aspete.gr), την υποστήριξη του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου (www.hua.gr) και της μη κερδοσκοπικης Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr).

Η A.G.In.A.R.A. είναι μια web  εφαρμογή που παρέχει στον χρήστη οπτικοποίηση της βέλτιστης επιλογής καταστήματος για μια λίστα προϊόντων που επιθυμεί να αποκτήσει.
Η A.G.In.A.R.A. μπορεί να συμβουλέψει τον χρήστη από άποψη:

  • Τιμής
  • Πληρότητας καλαθιού
  • Προτεινομένων βέλτιστων διαδρομών.

Αρχικά ο χρήστης επιλέγει την περιοχή που τον ενδιαφέρει να κάνει πιθανές αγορές καθώς και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει η λίστα του. Στην συνέχεια, η Αγκινάρα, με το πάτημα του κουμπιού αναζήτησης επεξεργάζεται τα δεδομένα και βρίσκει βέλτιστο τρόπο κάλυψης της λίστας του χρήστη στην συγκεκριμένη περιοχή, εντοπίζοντας τα κοντινότερα καταστήματα και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στον χάρτη. Ο χρήστης μπορεί με τα δεξιά πάνω κουμπιά να επιλέξει αν θα του παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σύμφωνα με:

  • Την ελάχιστη τιμή για τα προϊόντα της λίστας του
  • Την πληρότητα κάλυψης της λίστας του στα πιθανά καταστήματα
  • πιθανούς συνδυασμούς (το πολύ 2) καταστημάτων που να παρέχουν μέγιστη πληρότητα κάλυψης της λίστας και ελαχιστοποίηση τιμής, σε όσο το δυνατόν κοντινότερη απόσταση από τον χρήστη.

Στην περίπτωση επιλογής εμφάνισης στον χάρτη με βάση τις ελάχιστες τιμές, παρουσιάζεται με διαφορετικού χρώματος σημάδι ο αριθμός των προϊόντων που καλύπτεται ανά κατάστημα έχοντας ελάχιστη τιμή σε σχέση με τα κοντινά καταστήματα στην επιλεγμένη περιοχή. Στην περίπτωση της επιλογής εμφάνισης με βάση την πληρότητα κάλυψης της λίστας, παρουσιάζεται με διαφορετικού χρώματος σημάδι το ποσοστό των προϊόντων της λίστας που καλύπτεται ανά κατάστημα. Επίσης εμφανίζεται με πράσινο η ονομασία των καταστημάτων που εκτός από πλήρη είναι και φθηνά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Σε περίπτωση επιλογής εμφάνισης με βάση συνδυασμούς καταστημάτων που να πλοιρούν ταυτόχρονα τα κριτήρια κάλυψης λίστας-χαμηλής τιμής-μικρής απόστασης από τον χρήστη, παρουσιάζονται στον χάρτη οι πιθανές διαδρομές που εξυπηρετούν. Επιπλέον, με την χρήση του ειδικού προσαρμογέα, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τον συνδυασμό καταστημάτων που εμφανίζονται ανάλογα με την βαρύτητα που δίνει ανάμεσα στην τιμή των προϊόντων και στην απόσταση των καταστημάτων από εκείνον. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα να γίνει λήψη αρχείου .pdf που περιέχει την λίστα αγορών ανά κατάστημα και χάρτη της διαδρομής.

Έτσι σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης έχει δυνατότητα να κάνει πιο εύκολα και γρήγορα έρευνα αγοράς και να επιλέξει που θα κάνει τις αγορές του, έχοντας πλήρη εικόνα.

1a

Σχήμα 1: Εμφάνιση τοποθεσίας καταστημάτων με τις πιο οικονομικές τιμές για τα προϊόντα της λίστας

1c

Σχήμα 2: Εμφάνιση τοποθεσίας καταστημάτων με την μεγαλύτερη πληρότητα καλαθιού.

1b
Σχήμα 3: Εμφάνιση πιθανών διαδρομών που εξυπηρετούν ταυτόχρονα τα κριτήρια κάλυψης λίστας-χαμηλής τιμής-μικρής απόστασης από τον χρήστη.

Αφ’ ότου ο χρήστης ολοκληρώσει την λίστα του και δει τα αποτελέσματα της αναζήτησης του, μπορεί να πατήσει το κουμπί νέας αναζήτησης για να κάνει μια νέα έρευνα αγοράς.

All Greek_prices In A Restful Application

Στοιχεία

http://www.aginara.eu

https://github.com/Pana-sonic/aginara

@AginaraApp

aginarateam@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com