Ημερίδα παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση και Τελετή Βράβευσης του 1ου “Open Public Data Hackathon”

Την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ HACKATHON-2_html_m1a30f878Τρίτη 06 Μαϊου 2014 και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), όπου θα γίνει η παρουσίαση και η βράβευση των τριών καλύτερων εφαρμογών του 1ου διαγωνισμού “Open Public Data Hackathon.

Το έπαθλο είναι και οικονομικό και ανέρχεται για το 1ο βραβείο: 3.000€ – 2ο: 2.000€ – 3ο: 1.000€. Από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα αναδειχτούν χωρίς έπαθλο οι δημόσιοι φορείς των οποίων αξιοποιήθηκαν τα περισσότερα σύνολα δεδομένων.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 1ου διαγωνισμού “Open Public Data Hackathon”:

  • 1ος Νικητής: εφαρμογή A.G.IN.A.R.A. (κ. Γ. Παναγόπουλος και η ομάδα του)
  • 2ος Νικητής: εφαρμογή Public Open Data Cloud (κ. Κ. Σαΐδης και κ. Α. Αβραμίδης)
  • 3ος Νικητής: εφαρμογή Mobile Greek OpenGov Search App (κ. Ε. Μπάνος)

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους συγχαίρουμε για την εξαιρετική προσπάθειά τους.

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, πατήστε εδώ.
Παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες της εκδήλωσης εδώ.

 Το “Open Public Data Hackathon” διοργανώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΕΔ, www.ydmed.gov.gr) και εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της στρατηγικής για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και της συμμετοχής της χώρας μας στη διεθνή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών – Open Government Partnership, που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια Ανοικτή, Διαφανή και Συμμετοχική Δημόσια Διοίκηση. Μια Δημόσια Διοίκηση που εμπιστεύεται τον πολίτη και το αποδεικνύει στην πράξη διαθέτοντας ανοικτά και με ασφάλεια δημόσια δεδομένα της, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, www.aspete.gr). Επίσης, η δράση υποστηρίζεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) και την μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com