Νέα από τον πλανήτη… Οι μελλοντικές εκδόσεις του Linux Mint θα βασίζονται στο Ubuntu 14.04 LTS

Ubuntu-MintΛίγο πριν την τελική κυκλοφορία του Linux Mint 17, ο δημιουργός του (Clement Lefebre) ανακοίνωσε πως οι μελλοντικές εκδόσεις του Linux Mint 17 θα βασίζονται στην έκδοση 14.04 του Ubuntu που είναι LTS με πολυετή υποστήριξη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Linux Mint 17.1 δεν θα στηρίζεται στο Ubuntu 14.10. Επίσης, θα είναι δυνατή για τους χρήστες η αναβάθμιση απο το Mint 17.1 στο Mint 17.2 κλπ.

Πώς όμως σχεδιάζει το Mint να μας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για τη διανομή;

Θα γίνεται backport των σημαντικών εφαρμογών, μάλλον κατα το πρότυπο του Mint Maya.  Παράλληλα έγινε γνωστό πως νέα χαρακτηριστικά θα προστίθενται μέχρι και το 2016, καθώς και αναβαθμίσεις ασφαλείας μέχρι και το 2019.

Απο οτι φαίνεται το Linux Mint θέλει να επικεντρωθεί στη σταθερότητα χωρίς να χάνει χρόνο ακολουθώντας τις “προσωρινές” εκδόσεις του Ubuntu αλλά και να αναπτύξει περισσότερο το Cinnamon.  Όλα αυτά κάνουν το Linux Mint 17 μια μεγάλη πρόκληση για την κοινότητα του αφού μένει να δούμε αν θα πετύχει το πείραμα.

Τέλος, να θυμίσουμε πως το Linux Mint 17 RC είναι διαθέσιμο για κατέβασμα προσφέροντας εκδόσεις τόσο με το Cinnamon όσο και με το Mate.

Πηγή: planet.ellak.gr by Linux Inside

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com