Ανοικτή λύση για συνεργατική καινοτομία

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για τις ανοιχτές τεχνολογίες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία,  συμμετέχει στο δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas (EEN – Hellas,  www.enterprise-hellas.gr). Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει την ErgoQ. Η εταιρία ErgoQ παρέχει υπηρεσίες επιχειρηματικού σχεδιασμού, χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, Venture Capital κ.α.), και προσφέρει επιχειρηματικές λύσεις διαχείρισης δεδομένων και αυτοματοποίησης επιχειρηματικών διαδικασιών, με λογισμικό ανοικτού κώδικα. Η έδρα της εταιρείας είναι στην οδό Μητροπόλεως 69, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η ErgoQ προσφέρει μόνο ανοικτές λύσεις. Λύσεις που όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν να τις τροποποιήσουν, αλλά τους διευκολύνουν στην συνεργασία και, στη συνέχεια, στο να μοιράζονται τα αποτελέσματα της εργασίας με τον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουν τους καινοτόμους ανθρώπους να επικοινωνούν με πελάτες και συνεργάτες, να ενσωματώνουν νέες ιδέες στα προϊόντα και υπηρεσίες τους, και να σχεδιάζουν νέες μεθόδους χρήσης, νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες.

Η φιλοσοφία της είναι να στηρίζει τους πελάτες της. Τους στηρίζει να επιλέξουν την καινοτομία που τους ταιριάζει. Αυτή η καινοτομία θα γίνει και το πρώτο βήμα της επιχειρηματικής τους ιδέας. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουν μαζί το επιχειρηματικό σχέδιο, θα υπολογίσουν τι μπορεί να χρειαστεί και θα δούν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να επιλέξουν την καλύτερη. Το κάθε τι που έλαβαν υπ’ όψιν στο σχεδιασμό, αντανακλάται σε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Η σύνθεση των δεδομένων ως κόστη και έσοδα σε βάθος χρόνου είναι ο οδηγός για την τελική μορφή της επιχειρηματικής ιδέας. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδέα απλή, κατανοητή, με όφελος τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους πελάτες της και με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές κερδοφορίας.

Οι άνθρωποι της ErgoQ έχουν αναπτύξει και  επιθεωρήσει συστήματα διαχείρισης σχεδόν σε κάθε ευρέως διαδεδομένο πρότυπο, ενώ έχουν εγκαταστήσει και παραμετροποιήσει λογισμικό ERP, CRM, CMS,  DMS και VOIP.

Η εταιρία ασχολείται με τη διαχείριση εταιρικών διεργασιών και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, και προσφέρει λύσεις αυτοματοποιημένης διαχείρισης ροής εργασιών, ποιότητας,  περιβάλλοντος, ασφάλειας τροφίμων και επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται βάση σύγχρονων μεθοδολογιών Process Management, και υλοποιούνται σε πληροφορικά συστήματα που αποτελούνται από εφαρμογές για διαχείριση Γνώσης, Πελατολογίου, Εγγράφων και Business Intelligence.

Ο Στέφανος Κουζώφ (Ιδρυτικό μέλος της ErgoQ) μας μιλά: “Για να βγούμε από την σημερινή κρίση, θα πρέπει συνεχώς να γινόμαστε όλο και πιο αποτελεσματικοί. Σε αυτό θα βρούμε σύμμαχο την τεχνολογία, τις “έξυπνες” συσκευές, το Internet, και προπαντός όλων, την επικοινωνία σε όλες της τις μορφές. Η ErgoQ με τον ErgoQube σχεδίασε ένα web 2.0 περιβάλλον εργασίας βασισμένο σε ανοικτό λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στον καθένα μας, οπουδήποτε και εάν βρίσκετε να βρίσκει την πληροφορία που χρειάζεται, όταν τη χρειάζεται, με τον ελάχιστο κόπο και χρόνο. Παράλληλα, με τον ErgoQube δίνουμε αξία σε υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας και επιτρέπουμε στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν στηριζόμενες από τη γνώση, εμπειρία και συμμετοχή των ανθρώπων τους. Με την οικονομική κρίση να έχει περιορίσει τους διαθέσιμους πόρους κάθε επιχείρησης ή οργανισμού, η ελαχιστοποίηση του χαμένου χρόνου και η μείωση του κόστους λειτουργίας δεν είναι πια πολυτέλεια.”

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com