Εκδήλωση στο INNOVATHENS: “Ανοικτά δεδομένα και επιχειρηματικές ευκαιρίες- Ανάπτυξη εφαρμογών με χρήση του OpenDataCloud”

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει στο InnovAthens (www.innovathens.gr, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων) στο πλαίσιο των Ημερών Συνεργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ και σε συνεργασία με τη Niovity (www.niovity.com), την Παρασκευή 4 Ιουλίου και ώρα 6μμ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση – εργαστήριο, με θέμα:

Ανοικτά Δεδομένα & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες:

Ανάπτυξη Εφαρμογών με χρήση του OpenDataCloud

Η εκδήλωση θα παρουσιάσει το OpenDataCloud (www.opendatacloud.gr), μια καινοτόμο υπηρεσία νέφους, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αξιοποιούμε και επαναχρησιμοποιούμε τα ανοικτά δεδομένα του Ελληνικού Δημοσίου.

Το prototype του OpenDataCloud είχε λάβει το 2ο Βραβείο στο Open Public Data Hackathon 2014 (http://www.ydmed.gov.gr/?p=8291) που διοργανώθηκε τον Απρίλιο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την ΑΣΠΑΙΤΕ (www.aspete.gr), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) και την ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η χρήση του OpenDataCloud για τη γρήγορη, εύκολη και δωρεάν ανάπτυξη εφαρμογών με ανοικτά δημόσια δεδομένα, δίνοντας έμφαση:

  • στις ανοικτές τεχνολογίες της υπηρεσίας και στο ισχυρό RESTful API που παρέχει για την ανάκτηση, αναζήτηση και οπτικοποίηση των δεδομένων.
  • στην απλότητα, την ταχύτητα, τις βέλτιστες πρακτικές και τις οικονομίες κλίμακος που προσφέρει η υπηρεσία για την επαναχρησιμοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων σε ποικίλες εφαρμογές.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση σχετικά με:

  • Επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την περαιτέρω αξιοποίηση κι επαναχρησιμοποίηση των ανοικτών δεδομένων.
  • Πιθανές συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες σχετικές με ανοικτά δεδομένα.

Η εκδήλωση αφορά:

  • Επαγγελματίες και επιχειρήσεις που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο χώρο των ανοικτών δεδομένων και της ανοικτής διακυβέρνησης.
  • Δημόσιους φορείς που παράγουν ή διαχειρίζονται ανοικτά δεδομένα.
  • Όλους όσους επιθυμούν να αξοποιήσουν τα ανοικτά δημόσια δεδομένα (προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, δημόσιους φορείς, κοινωνία των πολιτών, κτλ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com