Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

imagesΑυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τις ανοιχτές τεχνολογίες, το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό περιεχόμενο και την καινοτομία σε όλη την Ελλάδα.

 Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα 07/07/2014 Μονάδες Αριστείας Ημερίδα ΕΛ/ΛΑΚ ΑΠΘ Η Μ.Α. ΕΛΛΑΚ Α.Π.Θ. στοχεύει στη διάδοση του ΕΛΛΑΚ στους τομείς της ΔΔ & ΤΑ, των Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας και των Εφαρμογών ΕΛΛΑΚ στις Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις. Επιλεγμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν σειρά θεμάτων, ενώ προβλέπονται δύο συνεδρίες συζητήσεων, που αφορούν την επιχειρηματικότητα γύρω από το ΕΛΛΑΚ.(Περισσότερα)
Δευτέρα 07/07/2014 INNOVATHENS Επιχειρήστε με Ανοιχτό Λογισμικό ΕΕΛ/ΛΑΚ Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Επιχειρήστε με Ανοιχτό Λογισμικό». (Περισσότερα)
Τετάρτη 09/07/2014 Γενικά Tor hands-on Day FOSS.NTUA Την Τετάρτη 9 Ιούλη στις 15:00, θα γίνει Tor hands-on Day στην αίθουσα του foss.ntua.

  • πώς κατεβάζουμε, επαληθεύουμε, χρησιμοποιούμε τον Tor Browser
  • πώς κατεβάζουμε, επαληθεύουμε, χρησιμοποιούμε το Tails
  • πώς στήνουμε ένα Tor relay, Tor Challenge by EFF (Περισσότερα)
Τετάρτη 09/07/2014 Μονάδες Αριστείας Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον(Περισσότερα)
Τετάρτη 09/07/2014 Μονάδες Αριστείας ΔΔ & ΤΑ: Σουίτα εφαρμογών γραφείου LibreOffice – 2 ΑΠΘ Εισαγωγή σε εφαρμογές ΕΛΛΑΚ για το μέσο χρήστη”. Τα σεμινάρια απευθύνεται σε στελέχη φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της Υγείας όλων των βαθμίδων, σε καθηγητές, φοιτητές, υπαλλήλους του Α.Π.Θ. και σε ελεύθερους επαγγελματίες του χώρου (Περισσότερα)
Τετάρτη  09/07/2014 INNOVATHENS
Συγκέντρωση για τα 4α γενέθλια του OpenStack
ΕΕΛ/ΛΑΚ,  OpenStack Η Τοπική κοινότητα χρηστών OpenStack σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει την Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 19.00, στο InnovAthens(Κτίριο Δ10, Τεχνόπολιςχάρτης) εκδήλωση (Περισσότερα)
Παρασκευή 11/07/2014 Μονάδες Αριστείας Τουρισμός – Προώθηση και προβολή τουριστικών υποδομών Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Στόχος του Σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που μπορούν να αξιοποιηθούν στον τουρισμό για την προώθηση και προβολή τουριστικών υποδομών και αξιοθέατων και να τους προτρέψει να συνεισφέρουν στην Ελληνική κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ μέσα από τον εξελληνισμό λογισμικού, την ανάπτυξη επιμέρους περιεχομένου κλπ.. (Περισσότερα)
Παρασκευή 11/07/2014 Μονάδες Αριστείας Αγροτικής Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντο ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά Θα παρουσιαστεί η τεχνική της τηλεπισκόπησης που χρησιμοποιείται ευρέως στο πεδίο της γεωργίας ακριβείας. Θα παρουσιαστούν επίσης εργαλεία ανοιχτού λογισμικού που χρησιμοποιούνται από εφαρμογές τηλεπισκόπησης(Περισσότερα)
Παρασκευή 11/07/2014 Γενικά Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη μετά την κρίση εποχή INFOSTRAG Η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ πραγματοποιεί και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΝΕ/ΕΙΕ). (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com