Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

argies-imerologio-2013Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα 14/07/2014 Μονάδες Αριστείας Ανάπτυξη εφαρμογής για κινητές συσκευές του Σ.Δ.Μ. Open eClass ΤΕΙ Αθήνας Θα υπάρχει εξοικείωση με τα εργαλεία επικοινωνίας & διαμοίρασης του υλικού εκπαίδευσης (Πύλη ma.ellak.gr – σελίδες σεμιναρίου, υπηρεσία τηλεκπαίδευσης, χρήση ομάδων συζήτησης), καθώς και με την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης.(Περισσότερα)
Δευτέρα 14/07/2014 Μονάδες Αριστείας Βασικές Εφαρμογές/Εργαλεία ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστήμιο Πατρών Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός η εκπαίδευση των συμμετεχόντων και αφετέρου η ενεργή συμμετοχή τους σε συνεργατικά έργα συνεισφοράς στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα gretl. Η συνεισφορά των συμμετεχόντων στο πρώτο σεμινάριο μπορεί να γίνει μέσω:

  • της προσθήκης λειτουργικότητας στο λογισμικό gretl
  • του εξελληνισμού του λογισμικού gretl
  • του εξελληνισμού τεκμηρίωσης του gretl
  • τη διόρθωση σφαλμάτων στο gretl

(Περισσότερα)

Δευτέρα 14/07/2014 Μονάδες Αριστείας Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (Summer Code Camp) στη θεματική περιοχή Δημόσια και Τοπική Αυτοδιοίκηση & Συστημάτα Υγείας ΑΠΘ Στο θερινό σχολείο ανάπτυξης κώδικα θα ασχοληθούμε με την ανάπτυξη/επέκταση:

  • OpenEMR, http://www.open-emr.org/
  • CarMate (Πλατφόρμα συνοδήγησης για τo Α.Π.Θ.) – www.carmate.gr
  • Εφαρμογή διαχείρισης ουρών σε δημόσιες υπηρεσίες
  • Σύστημα διαχείρισης εργασιών Δήμου Θέρμης, http://www.glpi-project.org/spip.php?lang=en

.(Περισσότερα)

Δευτέρα 14/07/2014 Μονάδες Αριστείας Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (Summer Code Camp) στη θεματική περιοχή Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν projects στα λογισμικά ΕΛ/ΛΑΚ MySQL, github, Joomla!, Open ERP, Sugar CRM και ProcessMaker.(Περισσότερα)
Τετάρτη 16/07/2014 Μονάδες Αριστείας Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον(Περισσότερα)
Τετάρτη 16/07/2014 Μονάδες Αριστείας ΔΔ & ΤΑ: Σουίτα εφαρμογών γραφείου LibreOffice – 2 ΑΠΘ Εισαγωγή σε εφαρμογές ΕΛΛΑΚ για το μέσο χρήστη”. Τα σεμινάρια απευθύνεται σε στελέχη φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της Υγείας όλων των βαθμίδων, σε καθηγητές, φοιτητές, υπαλλήλους του Α.Π.Θ. και σε ελεύθερους επαγγελματίες του χώρου (Περισσότερα)
Παρασκευή 18/07/2014 Μονάδες Αριστείας Τουρισμός – Προώθηση και προβολή τουριστικών υποδομών Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Στόχος του Σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που μπορούν να αξιοποιηθούν στον τουρισμό για την προώθηση και προβολή τουριστικών υποδομών και αξιοθέατων και να τους προτρέψει να συνεισφέρουν στην Ελληνική κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ μέσα από τον εξελληνισμό λογισμικού, την ανάπτυξη επιμέρους περιεχομένου κλπ.. (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com