Ελεύθερα κλιματικά δεδομένα για την Γερμανία από το Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων

4e097_innovative_business_ideas_4371000892_c3c610a9a9H Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) διαθέτει όλα τα κλιματικά δεδομένα που αποκτά, τις διαδικασίες καθώς και τα αρχεία. Το Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων (CDC) προσφέρει πρόσβαση σε κλιματικά δεδομένα για την Γερμανία, αλλά ακόμη και σε δεδομένα με Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο περιεχόμενο.

Στόχος είναι να απλοποιήσουν την πρόσβαση στα δεδομένα, ιδίως για τους χρήστες που ασχολούνται με την έρευνα, τα εκπαιδευτικά και τα δημόσια ιδρύματα, και όχι μόνο, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα δεδομένα που χρειάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα εκτεταμένα data sets που προσφέρονται μέσω του CDC μπορούν να προσεγγιστούν με διάφορους τρόπους:

Τα  Subject-related Data Sets section lists και η συνοπτική περιγραφή τους (συμπεριλμβανομένου και του θεματικού πεδίου), και όλες οι συλλογές των δεδομένων είναι διαθέσιμα μέσω του CDC. Οι σύνδεσμοι που παρέχονται θα σας οδηγήσουν προς τους δικτυακούς τόπους των διαφόρων δεδομένων.

Στην περιοχή του ιστότοπου του CDC για την αναζήτηση Δεδομένων, έχετε πρόσβαση στον κεντρικό κατάλογο των δεδομένων CDC  όπου μπορείτε να αναζητήσετε τα δεδομένα που χρειάζεστε. Τρέχοντας μια αναζήτηση θα δείτε μια περιγραφή των δεδομενων, μια περιγραφή για το πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα καθώς επίσης και περισσότερες λεπτομερείς εξηγήσεις

Ο κατάλογος δεδομένων CDC απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους χρήστες μετεωρολογιας, κυρίως από τους κλάδους της έρευνας και της εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο είναι στα αγγλικά.

Στην ενότητα Πρόσβαση σε δεδομένα, θα βρείτε ειδικές εφαρμογές στο διαδίκτυο που προσφέρουν άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση στα δεδομένα. Όλα τα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο αλλά μπορείτε να τα ζητήσετε από τα κεντρικά γραφεία (mcdc.data @ dwd.de).

Κλιματικά δεδομένα – online

FTP Server Link

 Πηγή: www.gisresources.com

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com