Ερευνητικές δραστηριότητες γύρω από το ΕΛΛΑΚ στο Α.Π.Θ.

logo2Η ομάδα Τεχνολογίας Λογισμικού του Τμ. Πληροφορικής Α.Π.Θ. συνέχισε και στο προηγούμενο εξάμηνο τις ερευνητικές τις δραστηριότητες γύρω από το ΕΛ/ΛΑΚ.

Συγκεκριμένα, στο διετές διεθνές Συνέδριο QUATIC 2014 (The International Conference on the Quality of Information and Communications Technology, Guimaraes, Πορτογαλία, 23-26 Σεπτ. 2014) θα ανακοινωθεί εργασία με τίτλο ‘A comparative study on the effectiveness of patterns in software libraries and standalone applications’, Apostolos Ampatzoglou, Alexander Chatzigeorgiou, Panagiotis Sfetsos, Ignatios Deligiannis and Ioannis Stamelos.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Groningen (Ολλανδια, Επίκ. Καθηγητής Α. Αμπατζόγλου), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αναπλ. Καθηγητής Α. Χατζηγεωργίου) και το ΑΤΕΙΘ (Σφέτσος, Δεληγιάννης) στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ. Κατά τη διάρκειά της μελετήθηκε η αποτελεσματικότητα και η επίδραση στην ποιότητα του λογισμικού που έχουν τα πρότυπα σχεδίασης τόσο σε βιβλιοθήκες όσο και σε αυτόνομες εφαρμογές ανοικτού λογισμικού.

Παράλληλα, η ομάδα μέσω του κ. Σταμέλου συμμετέχει στην διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης εργασίας OPENCERT 2014 (8th International Workshop on Foundations and Techniques for Open Source Software Certification, Grenoble, Γαλλία, 1 September 2014).

Η ετήσια αυτή συνάντηση εργασίας αφορά το θέμα της πιστοποίησης στο ανοικτό λογισμικό, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης γνώσεων, και της πιστοποίησης και αξιολόγησης της ποιότητας του ανοικτού κώδικα.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com