Νέα από τον πλανήτη(http://planet.ellak.gr/ )… “6 μέρη που δε θα φανταζόσασταν ότι τρέχουν Linux”

Το Linux, ως γνωστόν, είναι ένα από τα πιο ασφαλή και σταθερά λειτουργικά συστήματα. Αυτή του η σταθερότητα, αυτόματα, αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα του για οικονομικούς, κρατικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ορίστε τα παραδείγματα από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που τρέχουνε Linux:

1) Κυβερνήσεις

Τι σχέση έχουν το υπουργείο άμυνας της Αμερικής, η κυβέρνηση της Ισπανίας και το Γαλλικό κοινοβούλιο; Μα φυσικά, τρέχουν Linux! Συγκεκριμένα Red Hat , Debian-based distro και Ubuntu. Ο λόγος είναι η οικονομία και η ανωτερότητα που βρίσκουν αυτές οι χώρες στα προγράμματα ανοιχτού κώδικα.

2) Η Κρατική Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας

Η κρατική βιομηχανική εμπορική τράπεζα της Κίνας, χρησιμοποιεί Linux για λόγους οικονομίας και σταθερότητας για τα desktop και τους web server της, σε 20.000 καταστήματα.

3) Εκπαίδευση

Τα σχολεία της Σουηδίας, της Ρωσσίας, της Γεωργίας, μερικών περιοχών της Ινδιας, του Πακιστάν, αλλά και τα πανεπιστήμια της Γερμανίας, επικροτούν τη διάδοση του ανοικτού κώδικα, εγκαθιστώντας στους υπολογιστές τους το Linux, κυρίως για λόγους οικονομίας και συμβατικότητας με διάφορες αρχιτεκτονικές επεξεργαστών.

4) Google

Η θρυλική εταιρεία-κολοσσός Google βασίζει την επιτυχία της στο Linux. Εκτός από το android, που είναι βασισμένο στο linux, οι server της εταιρείας, που εξουσιοδοτούν την αναζήτηση Google, καθώς και ορισμένοι desktop υπολογιστές, τρέχουν ένα “ubuntuειδές” distro, ονόματι “Goobuntu”.

5)  Wikipedia

H wikipedia, είναι άλλη μια οπαδός του Linux. Μετά από μια μακρά θητεία Fedora και Red Hat, η πασίγνωστη ιντερνετική εγκυκλοπέδια, άλλαξε σε ubuntu τους server της.

6)C.E.R.N.

Ο CERN, το γνωστό κέντρο επιστημών, χρησιμοποιεί το Scientific Linux, μια διανομή για επιστημονικούς σκοπούς, η οποία ενδυναμώνει τους εξυπηρετητές του τεράστιου επιταχυντή αδρονίων(LHC) και τους βοηθάει με τους επιστημονικούς υπολογισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com