Τα 4α γενέθλια του OpenStack στην Αθήνα

Η Τοπική κοινότητα χρηστών OpenStack σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 19.00, στο InnovAthens(Κτίριο Δ10, Τεχνόπολιςχάρτης) συγκέντρωση για τα 4α γενέθλια του OpenStack.

Παράλληλα, ήταν η πρώτη επέτειος από την δημιουργία και την πρώτη συγκέντρωση της τοπικής κοινότητας χρηστών που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς.

Αρχικά, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση με αφορμή τα τέσσερα χρόνια ύπαρξης του OpenStack project, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη που σημειώθηκε την τελευταία χρονιά τόσο στην κοινότητα όσο και στην τεχνολογία που παράγει. Αναφέρθηκε αναλυτικά ο τρόπος λειτουργίας των τοπικών κοινοτήτων για το OpenStack ανά τον κόσμο, δίνοντας και σημεία αναφοράς των δραστηριοτήτων της ελληνικής κοινότητας.

Ιδιαίτερα, αξίζει να δώσει κάνεις την προσοχή του στην επόμενη παγκόσμια συγκέντρωση μελών και δημιουργών – OpenStack Summit – που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, Παρίσι, 3-7 Νοέμβρη (βλ. http://www.openstack.org/summit) και στο πρόγραμμα υποστήριξης ταξιδιών για όσα μέλη το επιθυμούν (https://wiki.openstack.org/wiki/Travel_Support_Program). Επίσης, μια νέα προσπάθεια για την υποστήριξη των περισσότερων από 70 τοπικών κοινοτήτων με την δημιουργία ενός portal αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Ιούλιο.

Η υποστήριξη και η χορηγία από το OpenStack Foundation για την εκδήλωση περιελάμβανε την διανομή αναμνηστικών δώρων και ποτών, ενώ μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μια πολύ ωραία τούρτα γενεθλίων όπως διαπιστώνετε και στις φωτογραφίες από την εκδήλωση για όσους δεν ήταν εκεί και δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση!

Εδώ θα βρείτε την παρουσίαση.

 DSC00259DSC00253

20140709_195013

20140709_194909DSC00248

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com