Απο το https://planet.ellak.gr/, Προετοιμασία για το GNOME 3.14

gnome-3.6Λιγότερο από μια βδομάδα απομένει για να ανακοινωθεί το νέο GNOME 3.14, όπου θα πάρουμε μια γεύση της νέας έκδοσης. Βρισκόμαστε σε string freeze που σημαίνει πως έχουν οριστικοποιηθεί οι μεταφράσεις τόσο για το γραφικό περιβάλλον όσο και για την τεκμηρίωση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα πλαίσια του OPW, η Μαρία Μαυρίδου είχε αναλάβει τη μετάφραση αλλά και τον έλεγχο μεγάλου μέρους του GNOME. Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά στη σελίδα μεταφράσεων, όπου αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 99% για το γραφικό περιβάλλον και στο 96% στην τεκμηρίωση, με αρκετές από τις μεταφράσεις να έχουν μείνει για αναθεώρηση πριν καταχωρηθούν στο σύστημα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Μπορείτε να μεταφράσετε τα μηνύματα που έχουν απομείνει στο γραφικό περιβάλλον ή στην τεκμηρίωση για να φτάσουμε στο 100%.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση του GNOME χρησιμοποιώντας μια εικονική μηχανήγια μας βοηθήσετε στην εύρεση σφαλμάτων στα μηνύματα της γραφικής διεπαφής ή της τεκμηρίωσης. Οι χρήστες Fedora και Archlinux μπορούν να το δοκιμάσουν μέσω των αποθετηρίων των διανομών τους.

Να διοργανώσετε ένα release party ή ένα GBeers στην πόλη σας για τη νέα έκδοση που πρόκειται να ανακοινωθεί.

Πείτε μας και τις δικές σας ιδέες!!

Συμμετοχή

Αν είστε νέο μέλος και θέλετε να βοηθήσετε στο έργο μετάφρασης της ελληνικής κοινότητας του GNOME, συμβουλευτείτε τη σελίδα «Συμμετοχή» ή και το wiki της κοινότητας στο http://wiki.gnome.gr.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη λίστα αλληλογραφίας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Θα μας βρείτε επίσης και στα social media!

Πηγή: https://planet.ellak.gr/http://gnome.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com