Απολογισμός workshop: “Διευκολύνοντας την πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού”

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργάνωσαν την Τετάρτη 1 Οκτώβρη 2014 ένα πρακτικό workshop για ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω του Enterprise Europe Network με τίτλο: “Διευκολύνοντας την πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού”.

Το workshop απευθυνόταν κυρίως σε καινοτομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, και οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα ανοιχτής τεχνολογίας. Στόχος του workshop ήταν η πρακτική αξιοποίηση του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο, του Enterprise Europe Network. Οι ειδικότεροι στόχοι καθορίστηκαν από τις πρακτικές ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως η αναζήτηση εταίρων για ευρωπαϊκά προγράμματα, η αναζήτηση ή προσφορά καινοτομικών τεχνολογιών, η αναζήτηση επιχειρηματικών συνεργασιών σε αγορές του εξωτερικού και η βέλτιστη προβολή και δικτύωση της επιχείρησης.

Στο workshop, το οποίο είχε καθαρά πρακτικό χαρακτήρα, συμμετείχαν οι εταιρείες:

  • Logikon Labs
  • ErgoQ (μέσω skype)
  • Crystal Clear Soft
  • Niovity
  • Agilis AE
  • Colab workspace
  • Βαμβακάς

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του δικτύου Enterprise Europe Network και τις δυνατότητες εξειδικευμένης και προσωποποιημένης υποστήριξης επιχειρήσεων του κλάδου Πληροφορικής που χρησιμοποιούν ανοιχτές τεχνολογίες και λογισμικό, μπορείτε να απευθυνθείτε:

– ΕΕΛ/ΛΑΚ, κα Βιβή Πετσιώτη, info@eellak.gr

– ΕΚΤ, Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, agiovlasitis@ekt.gr

 

DSC00364DSC00368DSC00366DSC00362

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com