Geomajas – Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών ανοιχτού λογισμικού

Το Geomajas είναι ένα ανοιχτού λογισμικού ΣΓΠ (Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών) στο διαδίκτυο, επεκτάσιμο επιτρέποντας ολοκληρωμένες λύσεις ΣΓΠ για τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση. Επιτρέπει την ομαδοποίηση και την μετατροπή των δεδομένων και περιέχει στοιχεία για web χαρτογράφιση.

Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη χωρικών εφαρμογών και μπορείς εύκολα να έχεις πρόσβαση σε χωρικά δεδομένα. Τα δεδομένα είναι σε μορφή raster (ψηφιδωτή) και vector (διανυσματική).

Παρέχει πρόσβαση σε όλα τα διανυσματικά δεδομένα που υποστηρίζονται από GeoTools και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ArcGIS, επίσης παρέχει πρόσβαση σε google χάρτες raster δεδομένων. Όπως επίσης και σε δεδομένα που υποστηρίζονται από το openstreetmap. Αυτό μπορεί να προσαρμοστεί για την απόκτηση πρόσβασης σε πολλούς tile server που χρησομοποιούν Μερκαντορική προβολή.

Περιλαμβάνει διάφορα Plug – in και έτσι υποστηρίζει διαφορετικές πηγές δεδομένων, επιπλέον widges, εκτύπωση με χρήση i-text, γεωκωδικοποίηση κα.

Έχει αναπτυχθεί σε περιβάλλον Java αξιοποιώντας τις παρακάτω τεχνολογίες: Spring Framework, JTS Topology Suite, GeoTools, Hibernate spatial, GWT.Geomajas-Diagram-v1

Περισσότερες πληροφορίες: www.geomajas.org

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com