Ημερίδα Μονάδων Αριστείας από το ΙΠΣΥ “Αθηνά”

photo.jpg Στις 23 Οκτωβρίου 2014, στο χώρο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»,  το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» πραγματοποίησε την πρώτη του ημερίδα στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ».

Αποστολή της ημερίδας ήταν η γνωριμία των πολιτών με το έργο, με τη μονάδα αριστείας ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά», τις δράσεις της κατά την πρώτη εκπαιδευτική σειρά αλλά και με το παγκόσμιο κίνημα του ελεύθερου λογισμικού/λογισμικού ανοικτού κώδικα και των  ανοικτών δεδομένων.

Το κοινό αποτέλεσαν κυρίως φοιτητές, μηχανικοί και νέοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής, της τοπογραφίας, της γεωγραφίας και των κατασκευών και οι οποίοι ευελπιστούν το ΕΛ/ΛΑΚ και τα ανοιχτά δεδομένα να αποτελέσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Την ημερίδα συντόνισαν οι συνεργάτες του  ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» κ.κ. Θεόδωρος Στρατιώτης και Άγγελος Τζώτσος οι οποίοι διαδραμάτισαν και το ρόλο του εκπαιδευτή κατά την πρώτη εκπαιδευτική σειρά. Οι παρουσιάσεις τους αρχικά αποτίμησαν τα πεπραγμένα της πρώτης εκπαιδευτικής σειράς συνοψίζοντας το εκπαιδευτικό έργο που επιτελέστηκε σε δυο διαφορετικούς κύκλος σεμιναρίων στις θεματικές ενότητες «Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών» και «Αγροτική ανάπτυξη – Περιβάλλον», και το Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα.

Επιπλέον παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δεύτερη εκπαιδευτική σειρά αλλά και οι σχετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι. Επιπλέον οι διοργανωτές επέδειξαν στους παριστάμενους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και οι ίδιοι να συνεισφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα του ΕΛ/ΛΑΚ σημειώνοντας στόχους και υποδεικνύοντας κατευθύνσεις και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Επιπλέον ο κ. Τζώτσος όντας μέλος του παγκόσμιου οργανισμού για τα ανοιχτά συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών OSGeo (Open Source Geospatial Foundation) μίλησε για της δράσεις του οργανισμού και τη διανομή ελεύθερου λογισμικού OSGeo-Live.

Οι παρουσιάσεις τις ημερίδας βρίσκονται εδώ και εδώ.

Επίσης σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com