Πρωτοποριακές ΜΜΕ βραβεύονται από το Enterprise Europe Network

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ),  συνεργάζεται με το ΕΚΤ  για την υλοποίηση του Enterprise Europe Network-Hellas, έναν από τους κόμβους του Enterprise Europe Network, παρέχοντας υποστήριξη σε θέματα Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, με σκοπό να βοηθηθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βράβευσε εταιρείες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο:Enterprise Europe Network Awards, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014.

Τα βραβεία δόθηκαν σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι οποίες αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που προσφέρει η ενιαία αγορά της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες και την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network.

Μέσα από εξειδικευμένους τοπικούς οργανισμούς των επιχειρήσεων και της καινοτομίας, το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ Network βοηθά τις ΜΜΕ να βρουν εταίρους στην Ευρώπη και πέραν αυτής και παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα επιχειρηματικών και υπηρεσίες στήριξης καινοτομίας στις τοπικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, την παροχή συμβουλών σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη νομοθεσία. Η στήριξη των ΜΜΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της ΕΕ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Daniel Calleja, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Διεύθυνσης Βιομηχανίας, δήλωσε:

Η επιτυχής προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη βιώσιμη ανάκαμψη της ΕΕ από την οικονομική κρίση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι η νέα Επιτροπή, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της για την  1η Νοέμβρη, θα συνεχίσει να δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα. Πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους στο παγκόσμιο περιβάλλον του σήμερα.”

Ο Patrick Lambert, διευθυντής του Εκτελεστικού Οργανισμού της ΕΕ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (EASME), δήλωσε:

Τα βραβεία του Europe Enterprise Network γιορτάζουν την επιτυχία των ΜΜΕ κινητήρα της Ευρώπης για την ανάπτυξη και το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εταίροι του Enterprise Europe Network, βοηθώντας να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτές οι θαρραλέες μικρές επιχειρήσεις και τα αφοσιωμένα μέλη του Δικτύου έχουν εργαστεί μαζί για να παράγουν αξιόλογα αποτελέσματα.

Οι ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη διαγωνίστηκαν για τα βραβεία σε τρεις κατηγορίες. Οι νικητές και οι φιναλίστ βραβεύθηκαν σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Solvay στις Βρυξέλλες.

Η κατηγορίαNew Markets” αφορά ΜΜΕ που έχουν επεκταθεί πέρα από τα σύνορα με τη χρήση των υπηρεσιών της εταιρικής σχέσης του δικτύου. Οι φετινοί νικητές είναι η κορυφαία βρετανική εταιρεία σχεδιασμού Rokos Design and Sklarna Novosad & Syn Harrachov, παλαιότερα κατασκευαστής γυαλιού της Τσεχικής Δημοκρατίας, του οποίου η συνεργασία μέσω του δικτύου οδήγησε στη χρήση της νέας τεχνολογίας και μείωσε το κόστος παραγωγής.

Η κατηγορίαNew Success” αφορά ΜΜΕ που έχουν επωφεληθεί με επιτυχία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δικτύου. Οι φετινοί νικητές είναι η “Budapest-based Ateknea Solutions Hungary LLC and Virtualware”, μια ισπανική εταιρεία κατασκευής εικονικής πραγματικότητας και λύσεις υπολογιστή 3D. Η κοινοπραξία έλαβε € 1.716.000 χρηματοδότηση για την έρευνα και την ανάπτυξη ενός διαδραστικού tablet υπολογιστή για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τέλος, κατηγορία  “New Horizons” αφορά ΜΜΕ που έχουν οργανώσει από το Δίκτυο εκδηλώσεις και αποστολές. Οι φετινοί νικητές είναι το γερμανικό ΜΜΕ TMTM και τα ελληνικά ΜΜΕ Campervan Ενοικίαση Υπηρεσίες. Συμμετοχή TMTM στην αποστολή για χρηματιστηριακές Ανάπτυξη εκδήλωση στην Αθήνα το 2013 οδήγησε σε τρεις συμφωνίες εταιρικής σχέσης για την ανάπτυξη ποδηλατικού τουρισμού και να αναλάβει την εμπορία Ενοικίαση ελληνικά ΜΜΕ Campervan Services.

Ευρωβουλευτές, διπλωμάτες και εκπρόσωποι  εμπορικών επιμελητηρίων από όλη την Ευρώπη ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων. Στα μέλη της κριτικής επιτροπής συμπεριλαμβάνεται η Joanna Drake, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Marco Malacarne, Επικεφαλής του Τμήματος EASME, Sarah Gordon, European Business ο συντάκτης των Financial Times, Nicolas Steisel, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Exki και Fabian Zuleeg, Διευθύνων Σύμβουλος, κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC).

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com