Η Αυστραλία υλοποιεί τους Κυβερνητικούς δικτυακούς της τόπους με Drupal CMS.

agovΗ Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ακολουθεί το παράδειγμα του Λευκού Οίκου και υλοποιεί τους  κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους με Drupal CMSμείωνοντας στο μισό το κόστος της κεντρικής ιστοσελίδας Australia.gov.au στρεφόμενη προς ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που βρίσκεται στο cloud.

Η beta εκδοχή του Australia.gov.au που δημιουργήθηκε με τη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Drupal βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με το υπουργείο Οικονομικών και την Αυστραλιανή Αρχή Αντι-ντόπινγκ να ακολουθούν σύντομα.

Υλοποιημένο σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού Acquiaτο agovCMS, είναι το μελλοντικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου των κυβερνητικών ιστοσελίδων. Θα είναι διαθέσιμο στα  υπουργεία και στις υπηρεσίες έναντι μικρού τιμήματος που θα καταβάλλεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι ιστοσελίδες κατόπιν, θα φιλοξενούνται στους servers της Amazon, ή στο cloud.

Ο CTO της κυβέρνησης, John Sheridan,  επιβεβαίωσε ότι μπορούν να μετακινθούν άμεσα 450 ιστοσελίδες της Κυβέρνησης στο Drupal CMS.

Η χρήση της πλατφόρμας agovCMS  δε θα είναι υποχρεωτική για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης είναι να φιλοξενούνται οι δημόσιες ιστοσελίδες στο δημόσιο cloud της χώρας, για γρήγορη πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία και για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η λιγοστή δημόσια χρηματοδότηση. 

Παραδέχτηκε ότι ενώ το Drupal δεν κέρδισε το διαγωνισμό μόνο με βάση τις τεχνικές του δυνατότητες., το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευάσει το website το Λευκού Οίκου “βοήθησε στη λήψη της απόφασης”.

Ο ανοιχτός κώδικας δεν είναι κατώτερος από ιδιόκτητες λύσεις … 

Σύμφωνα με τον David Churbuck, εκπρόσωπο της Acquia,  “Δεν ισχύει πια ότι ο ανοιχτός κώδικας είναι κατώτερος από ιδιόκτητες λύσεις …”

Το Drupal CMS είναι εκ φύσεως πιο ασφαλής πλατφόρμα από πολλά ιδιόκτητα συστήματα εξαιτίας της μεγάλης κοινότητας ικανών προγραμματιστών παγκοσμίως που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com