Ανάπτυξη Εφαρμογών με Ανοικτά Δεδομένα και RESTful APIs: Η υπηρεσία OpenDataCloud

DSC00129H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει στο InnovAthens**(Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθήνας) στο πλαίσιο των Ημερών Συνεργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ, εκδήλωση-παρουσίαση, με θέμα:

Ανάπτυξη Εφαρμογών με Ανοικτά Δεδομένα και RESTful APIs:

Η υπηρεσία OpenDataCloud

Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των RESTful APIs για την ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το OpenDataCloud (www.opendatacloud.gr), μια καινοτόμο υπηρεσία νέφους για την ανάπτυξη εφαρμογών με ανοικτά δημόσια δεδομένα.

Περιγραφή
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι ανοικτές τεχνολογίες της υπηρεσίας OpenDataCloud και το ισχυρό RESTful API που παρέχει για την ανάκτηση, αναζήτηση και οπτικοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας το OpenDataCloud API ως παράδειγμα, το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα έχει τη μορφή εργαστηρίου (workshop), στο οποίο θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα χρήσης της αρχιτεκτονικής REST και της μορφοποίησης JSON για την επαναχρησιμοποίηση των ανοικτών δεδομένων. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην πρακτική χρήση του OpenDataCloud API και στην ευκολία που παρέχει για την ενσωμάτωση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων σε ποικίλες εφαρμογές (ιστοσελίδες, web apps, κτλ.).

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και προτάσεις σχετικά με πιθανές συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων.

Η εκδήλωση αφορά

  • Όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν εφαρμογές με χρήση RESTful APIs ή/και ανοικτών δεδομένων (προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, δημόσιους φορείς, κτλ).
  • Επαγγελματίες και επιχειρήσεις που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο χώρο των ανοικτών δεδομένων και της ανοικτής διακυβέρνησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σχετική φόρμα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com