Jolla Tablet – πρώτo στον κόσμο crowdsourced tablet

screen-shot-2014-11-19-at-11-36-54-amΗ Jolla, η εταιρία που έστησαν οι πρώην διευθυντές της Nokia για να κρατήσουν ζωντανό το λειτουργικό σύστημα Meego,  συγκέντρωσαν περισσότερα από $841,000 δολάρια την  Τετάρτη, την πρώτη μέρα της καμπάνιας της δημόσιας χρηματοδότησης στο Indiegogo.
Αυτό είναι 221 % του στόχου των 380,000 δολαρίων – και η καμπάνια έχει ακόμα  21 μέρες για να ολοκληρωθεί, με καταληκτική ημερομηνία στις 9 Δεκεμβρίου.
Σχεδόν 5,325 άνθρωποι έχουν συμβάλει στην καμπάνια αν και μόνο περίπου 3,800 έχουν πραγματικά αγοράσει τα tablets.

Οι πρώτοι 1,000 συνεισφέροντες αγόρασαν το tablet για 189 δολάρια, οι επόμενοι 1,000 για 199 δολάρια Μέχρι τώρα, 1,777  άνθρωποι έχουν δηλώσει προθυμία και για Τρίτη παρτίδα – 2,000 tablets με τιμή στα 204 δολάρια.

“Δεν είναι σίγουρος ότι μπορούμε να βασιστούμε στην απόδοση της καμπάνιας του Indiegogo και να κατανοήσουμε απαραίτητα πως το tablet θα τα πηγαίνει στην αγορά,” είπε στο LinuxInsider ο Jeff Orr, ένας ανώτατος διευθυντής της ABI Research.

Τι είναι το Jolla Tablet?

Το tablet Jolla έχει οθόνη IPS 7.85 ιντσών με πέντε σημεία πολλαπλής αφής, με ανάλυση 330 pixels ανά ίντσα στα 2048 x 1536 pixels. Αυτό είναι ισότιμο με ένα iPad mini 3 και το Nokia N1, που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, και λίγο καλύτερο από το Nexus 9. Έχει  64-bit 1.8 GHz τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel; 2 GB RAM; 32 GB μνήμης και micro-SD card για επέκταση. Το tablet έχει μία πίσω κάμερα 5 mega pixel, που μπορεί να πάρει 1080p βίντεο υψηλής ανάλυσης στα 60 fps, και μία μπροστινή κάμερα 2 mega pixel, ισότιμη με αυτή του iPad mini 3. Υποστηρίζει WiFi καιBluetooth 4.0. Είναι εξοπλισμένο με standard αισθητήρες – ένα επιταχυνσιόμετρο, και αισθητήρες φωτός και εγγύτητας – και υποστηρίζει Glonass.

Το λογισμικό του Tablet

Το tablet Jolla χρησιμοποιεί τη δεύτερη έκδοση του Sailfish, ενός OS για κινητά που συνδυάζει το Linux με το Mer και το ιδιόκτητο λογισμικό του Jolla. Το Sailfish είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, και το Jolla έχει συμπεριλάβει στο OS το ιδιόκτητο multitasking Lipstick graphical shell.

Το λειτουργικό Sailfish τρέχει επίσης και εφαρμογές Android.  Αφού είναι ένα a GNU/Linux-based λειτουργικό σύστημα, πιθανόν να μπορεί να τρέχει και άλλες GNU/Linux εφαρμογές.

Το Sailfish είναι λογισμικό αντοιχτού κώδικα, ενώ η εταιρία Jolla δεσμεύεται να μην μοιραστεί και να μην πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Το tablet που προσφέρεται μέσα από το Indigogo θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Ινδία, την Κίνα, το, Hong Kong και τη Ρωσία.

indiegogo.com

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com