Το #Document #Foundation ανακοινώνει πιστοποίηση για #LibreOffice Migrations and #Training Professionals

libreofficeΒερολίνο, 5 Νοεμβρίου 2014 –

Το Document Foundation ανακοινώνει πιστοποίηση για LibreOffice Migrations και LibreOffice Training Professionals, που είναι ανοιχτή για τα μέλη μέχρι τον Απρίλιο του 2015 και μετά σε όλους τους υποστηρικτές του ελεύθερου λογισμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά δείτε εδώ

“Η πιστοποίηση LibreOffice έχει αναπτυχθεί προσαρμόζοντας τις υπάρχουσες βέλτιστες πρακτικές στην διαφορετική πραγματικότητα του συστήματος TDF,” λέει ο Vignoli, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης TDF. “Θέλουμε να αναγνωρίζουμε τις ικανότητες των υπέρμαχων του ελεύθερου λογισμικού που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε μεγάλους οργανισμούς που χρησιμοποιούν το LibreOffice. Όταν πιστοποιηθούν θα αναγνωρίζονται ως ειδικοί του λογισμικού  “LibreOffice.”

Η Επιτροπή Πιστοποίησης έχει επίσης ορίσει διάφορους πιστοποιημένους επαγγελματίες για Migrations και Εκπαιδεύσεις, οι οποίοι θα βοηθήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο στην αξιολόγηση άλλων μελών TDF που θα κάνουν αίτηση για πιστοποίηση στο LibreOffice Migrations ή στο LibreOffice Training.

Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες για Migrations και Εκπαιδεύσεις είναι ο Lothar Becker (.riess), η Eliane Domingos de Sousa (EDX Informatica),η Sophie Gautier (independent), ο Olivier Hallot (EDX Informatica), ο Thomas Krumbein (independent), ο Leif Lodahl (Magenta), η Marina Latini (Studio Storti), ο Cor Nouws (Nou&Off), ο Gustavo Buzzatti Pacheco (independent), ο Stefano Paggetti (Regione Umbria), η Jacqueline Rahemipour (independent), ο Charles H. Schulz (independent), και ο Italo Vignoli (independent).

42 προγραμματιστές που πιστοποιήθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.

Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν τα projects των επιχειρήσεων σε LibreOffice παρέχοντας τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • migration consultancy: αξιολόγηση εφικτότητας migration, διαχείριση έργων, στρατηγική migration, επικοινωνίες, και άλλες υπηρεσίες σχετικές με
  • εκπαίδευση: δημιουργία και παράδοση εκπαιδευτικών μαθημάτων για εκπαιδευτές και τελικούς χρήστες, και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης
  • Επαγγελματική υποστήριξη : ανάπτυξη χαρακτηριστικών επιδιόρθωση και διόρθωση σφαλμάτων για την επίλυση διαλειτουργικών προβλημάτων σε εφαρμογές

Η λίστα με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες υπάρχει αναρτημένη στο δικτυακό τόπο της πιστοποίησης : http://www.documentfoundation.org/certification.

Τί είναι το Document Foundation (TDF)

Το Document Foundation είναι ένας ανεξάρτητος, αυτοδιοικούμενος και αξιοκρατικός οργανισμός, που βασίζεται στη δεοντολογία του ελεύθερου λογισμικού και  έχει ιδρυθεί στη Γερμανία ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το TDF επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του LibreOffice – την καλύτερη δωρεάν office suite – επιλεγμένη από την παγκόσμια κοινότητα ως ο νόμιμος διάδοχος του open office, και ως τέτοια υιοθετείται από έναν αυξανόμενο δημόσιων οργανισμών, εταιριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις εφαρμογές γραφείου.

Το TDF είναι προσβάσιμο σε ιδιώτες και οργανισμούς που συμφωνούν με τις βασικές αξίες και συμμετέχουν στις δραστηριότητές του.

Στο τέλος του Οκτωβρίου 2014, ο οργανισμός είχε πάνω από 200 μέλη και πάνω από 3000 εθελοντικά συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com