Τρείς σπουδαίοι λόγοι να δημοσιοποιήσετε το λογισμικό σας με άδειες ανοιχτού κώδικα!

joyentΤη προηγούμενη εβδομάδα, ένας από τους πάροχους cloud υπηρεσιών υψηλής απόδοσης, η Joyent, δημοσιοποίησε το SmartDataCenter 7 την ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης του ιδιωτικού cloud, με άδεια λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Μπορεί να φαίνεται ότι η εταιρία δημοσιοποιεί πολύτιμη πνευματική ιδιοκτησία, τη στιγμή που η Amazon, η Google,και η Microsoft έχουν κάνει τη δημόσια αγορά του cloud υπερ-ανταγωνιστική, αλλά ο Bryan Cantrill, ο CTO της εταιρίας, έχει πραγματικά μερικές πολύ έξυπνες αιτιολογήσεις για αυτή την κίνηση

Η δημοσιοποίηση της βασική τεχνολογίας στο κοινό των προγραμματιστών μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε τρία πράγματα:

Τις πωλήσεις, το marketing, και τις προσλήψεις.

Και επειδή κάθε εταιρία τεχνολογίας διαχειρίζεται αυτές τις λειτουργίες, το εγχείρημα αυτό πραγματικά αξίζει την προσοχή.

 

Πωλήσεις και marketing

Bryan Cantrill αιτιολογώντας τα παραπάνω, ανέφερε ότι “πριν 10 χρόνια,  ο ανοιχτός κώδικας ήταν “ο ηγέτης της απώλειας— χωρίς την απώλεια φυσικά” αλλά μετά από μια δεκαετία εμπειρίας σε επιχειρησιακά μοντέλα ανοιχτού κώδικα,  ο ανοιχτός κώδικας λειτουργεί επίσης και σαν υπηρεσία πωλήσεων, σαν ένα κανάλι χωρίς απώλεια περιθωρίου κέρδους, και σαν καμπάνια marketing χωρίς διαφημίσεις.

 

Εργασία – προσλήψεις

Δημοσιοποιώντας το SmartDataCenter, η Joyent μπορεί να προσελκύσει εξαιρετικούς μηχανικούς, μερικούς από τους οποίους μπορεί να προσλάβει άμεσα. Κάποιο ποσοστό έμπειρων νέων επιστημόνων είτε λόγω του ενδιαφέροντος τους, είτε λόγω της συνεισφοράς τους σε αυτά τα έργα μια μέρα θα εργαστούν ως μηχανικοί στη Joyent. Ο ανοιχτός κώδικας προσφέρει κανάλια πηγών συλλογής αξιόλογων προγραμματιστών, και η διεύρυνση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού μέσα από μια τεράστια αγορά ταλέντων στο λογισμικό παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση.
Πηγές: https://www.joyent.com/blog/sdc-and-manta-are-now-open-sourcehttp://en.wikipedia.org/wiki/Software_license

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com