Wikidata: Ας μάθουμε την δύναμη των δεδομένων της Wikipedia λίγο καλύτερα

wikipediaΗ Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση | Wikidata: Ας μάθουμε την δύναμη των δεδομένων της Wikipedia λίγο καλύτερα

Τα Wikidata έγιναν κι όλας 2 ετών! Με αφορμή αυτό το γεγονός την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Παράρτημα του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, Εθνικής Αντιστάσεως 16, 2ος Όροφος, Αίθουσα 1, ο Κωνσταντίνος Σταμπουλής, διαχειριστής της Wikipedia, θα μας παρουσιάσει την υπηρεσία Wikidata αλλά και λεπτομέριες για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Wikipedia που πιθανώς μας διαφεύγουν.

Ο κ. Σταμπουλής είναι ο δέκατος εγγεγραμμένος χρήστης της Βικιπαίδειας και σίγουρα ο παλαιότερος ενεργός χρήστης. Είναι διαχειριστής και ένας από τους «επιστάτες» της Βικιπαίδειας.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί την διάλεξή του. Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε μαζί σας το laptop σας γιατί μετά την παρουσίαση θα υπάρξει hands on κομμάτι για να δοκιμάσουμε στην πράξη κάποια πράγματα από αυτά που θα ακούσουμε.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους και συνδιοργανώνεται από την ομάδα του OpenThessaloniki (http://openthessaloniki.org) και τη Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του ΑΠΘ (http://ma.ellak.gr).

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://ma.ellak.gr/events/wikidata-ας-μάθουμε-την-δύναμη-των-δεδομένων/
http://www.openthessaloniki.org/2014/11/23/wikidata-seminar/
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/899810653384577/
Google+: https://plus.google.com/u/0/112577031263586081175

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com