Αδειοδότηση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas διοργανώνουν,  στο πλαίσιο των Ημερών Συνεργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ, σεμινάριο με θέμα: Αδειοδότηση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στο INNOVATHENS.

Στο σεμινάριο θα αναλυθεί το θέμα της αδειοδότησης λογισμικού από τεχνική, αλλά και νομική άποψη και θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες άδειες Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τις βάσεις για την κατανόηση αδειών λογισμικού, θα γνωρίζουν λεπτομέρειες για συγκεκριμένες άδειες και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις αυτές στην καθημερινή τους επαγγελματική ενασχόληση.  Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στο πως χρησιμοποιείται (νόμιμα) το ανοιχτό λογισμικό — πχ Linux, gcc, open-source java libraries, κλπ για να παραχθεί οποιαδήποτε χρήσιμη εφαρμογή.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα διαρθρωθεί ως εξής:

  • 10:00 – 10:30 Προσέλευση

  • 10:30 – 14:30 Σεμινάριο για την αδειοδότηση ανοιχτού λογισμικού

  • 14:30 – 15:00 Διάλειμμα με ελαφρύ γεύμα

  • 15:00 – 16:30 Ομιλία και παρουσίαση σχετικής εμπειρίας από εταιρίες.

  • 16:30 – 17:30 Συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Ομιλητής: Αλέξιος Ζάβρας ( http://about.me/zvr )

Ο Αλέξιος Ζάβρας είναι ο Open Source Officer της Intel Mobile Communications, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της χρήσης και παραγωγής ΕΛ/ΛΑΚ στην εταιρεία. Έχει πολύχρονη πορεία στο χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών (ΕΜΠ και University of Wisconsin – Madison).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στη φόρμα συμμετοχής. Παρακαλούμε να εγγραφείτε μόνο εάν είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com