Disrupt Startup ScaleUP: Διήμερη εκδήλωση για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα

Με το μήνυμα “Οι ιδέες δεν έχουν όρια”, η εκδήλωση “Disrupt Startup ScaleUP” πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Νοεμβρίου στην Αθήνα και αποτέλεσε την έναρξη για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, ενώ αναμεταδόθηκε ζωντανά σε 150 χώρες. Στο πλαίσιο του “Disrupt Startup ScaleUP”, της κορυφαίας διοργάνωσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) διοργάνωσε workshop αναφορικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω της πρωτοβουλίας Startup Europe και των υπηρεσιών του Enterprise Europe Network-Hellas.

Ανάμεσα στα προγράμματα χρηματοδότησης που παρουσίασε στο workshop ο Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης από το ΕΚΤ, δόθηκε έμφαση σε όσα απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, όπως το Open Disruptive Innovation, το οποίο υλοποιείται μέσω της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας SME Instrument, και το FI-WARE, o ευρωπαϊκός επιταχυντής για startups που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες του μελλοντικού διαδικτύου (Future Internet). Επιπλέον, παρουσιάστηκαν δυνατότητες χρηματοδότησης από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COSME για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανταλλαγής επαγγελματιών στο πλαίσιο του Erasmus for Young Entrepreneurs.

Το workshop, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού, ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης καινοτομίας των νεοφυών επιχειρήσεων που προσφέρει το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, μέλος του μεγαλύτερου δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΤ έλαβε πανευρωπαϊκή διάκριση για τις υπηρεσίες υποστήριξης που προσφέρει σε νεοφυείς επιχειρήσεις, κατά το πρόσφατο συνέδριο του Enterprise Europe Network στο Τορίνο (17-18 Οκτωβρίου, Τορίνο).

Startups από την Ελλάδα και 30 ακόμα χώρες, διεθνείς ομιλητές, καταξιωμένοι μέντορες, επενδυτές, funds και angel investors, φοιτητές, εθελοντές και ευρύ κοινό συναντήθηκαν για δύο ημέρες στην Αθήνα στο Disrupt Startup ScaleUP για να συνομιλήσουν, να παρουσιάσουν, να δικτυωθούν, να δοκιμάσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες και να γιορτάσουν μαζί με το κοινό τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους πορείας. Παράλληλα, κορυφαίοι ομιλητές έδωσαν το παρόν και τις δύο ημέρες στην εκδήλωση.

Tο Disrupt Startup ScaleUP θεωρείται η μεγαλύτερη διατομεακή εκδήλωση του είδους της και κορυφαία διοργάνωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο θεατές σε live stream hits, ενώ η διοργάνωση φέτος επιτυγχάνει να φέρει σε απευθείας διάλογο νέους επιχειρηματίες με καίριους φορείς της παραγωγικότητας. Το Disrupt Startup ScaleUP πλαισιώθηκε από πέντε “ζωντανούς” διαγωνισμούς ιδεών, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, στους οποίους ομάδες από 30 χώρες που έχουν διακριθεί στις προηγούμενες διαγωνιστικές φάσεις, διαγωνίστηκαν μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com