Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

5497223174_7e400b87fdΑυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα 01/12/2014 Γενικά Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020 ΕΚΤ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020″. (Περισσότερα)
 Τετάρτη  03/12/2014  Γενικά

Privacy Group Therapy Meeting

 

hackerspace.gr Group Therapy meeting regarding digital privacy (Περισσότερα)
Τετάρτη 03/12/2014 Μονάδες Αριστείας

Τέταρτο Κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση. (Περισσότερα)
Τετάρτη 03-04

05/12/2014

Γενικά Every Piece Counts GloVo Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού η GloVo διοργανώνει ένα συνέδριο στο the CUBE Athens. Κεντρικός άξονας του συνεδρίου αυτού είναι η ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο ζωής των ατόμων με αναπηρία, η μετάδοση του πνεύματος του εθελοντισμού και η κινητοποίηση των νέων. (Περισσότερα)
Πέμπτη 04/12/2014 INNOVATHENS

2η έκθεση Εφαρμογών WEB GIS

ΑΣΤΙΕΤ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, σε συνεργασία με τον ΣΕΚΕΕ Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ με τίτλο «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου». (Περισσότερα)
Πέμπτη 04/12/2014 Μονάδες Αριστείας Χτίζοντας στο “διαδίκτυο πραγμάτων” (Internet Of Things) με Arduino ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Το σεμινάριο σηματοδοτεί την έναρξη του Κύκλου Εκπαίδευσης, έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, και υλοποιείται σε 6 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητική διάλεξη και πρακτική εξάσκηση (workshop) για εμπέδωση των θεωρητικών εννοιών. Μετά από κάθε μάθημα θα ακολουθεί επιπλέον πρακτική εξάσκηση, όταν θα κρίνεται απαραίτητο, μέγιστης διάρκειας 2 επιπλέον ωρών. (Περισσότερα)
Παρασκευή 5/12/2014 INNOVATHENS Επιχειρηματικά μοντέλα, Βιώσιμη Ανάπτυξη ΕΕΛ/ΛΑΚ, Colab Βασικός σκοπός της δράσης αυτής είναι να παρουσιαστούν επιτυχημένα και δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα με νέες μεθοδολογίες, ως μέσα για την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών προσπαθειών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα από τους συμμετέχοντες. (Περισσότερα)
Παρασκευή 5/12/2014 Γενικά Ημερίδα για την προστασία των ερευνητικών αποτελεσμάτων Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τη ΜΟΚΕ και τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ως ομιλητές, εμπειρογνώμονες από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και στελέχη επιχειρήσεων.  (Περισσότερα)
Παρασκευή 5/12/2014 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.(Περισσότερα)

 

 

 

2 thoughts on “Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

  1. Παρακαλώ πού χρειάζεται να εγγραφώ για να παρακολουθήσω την εκδήλωση της Παρασκευής 5/12 με θέμα “Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία” και πού μπορώ να βρω πληροφορίες αναφορικά με την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής; Ευχαριστώ.

  2. Χαίρετε,

    τα σεμινάρια έχουν ξεκινήσει από τις 14 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 19 Δεκεμβρίου 2014.
    Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην Μονάδα Αριστείας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου -> http://ma.ellak.gr/unit/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF/
    Ακόμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτές που θα πραγματοποιηθούν μέσα από το κανάλι της Μονάδας Αριστείας στο YouTube -> https://www.youtube.com/channel/UClVZr5JsyM01zi1rAPSkCOA
    Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε με email στο ellak@hua.gr
    Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com