Ενημερωτική Ημερίδα για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020

indexΤο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο “Ορίζοντας 2020” (Horizon 2020) της ΕΕ, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020”. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μέσω του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Με το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020”, που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ στοχεύει να επενδύσει περαιτέρω στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα των ΤΠΕ, υποστηρίζοντας δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη των ΤΠΕ στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων. Η χρηματοδότηση υποστηρίζει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ικανότητας διαμόρφωσης και ελέγχου των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα των ΤΠΕ, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Morten Møller, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών” και τις προκηρύξεις του έτους 2015 στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι του προγράμματος “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών” θα παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο πλαίσιο της στρατηγικής ευφυούς εξειδίκευσης.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών του 7ου ΠΠ και στις πρώτες προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού, καθώς και από τις δράσεις του ως Εθνικό Σημείο Επαφής και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι νέες απαιτήσεις Ανοικτής Πρόσβασης στον Ορίζοντα 2020.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα ελληνικά και αγγλικά. Ειδικότερα, η ομιλία του κ. Μ. Møller θα διεξαχθεί στα αγγλικά και δεν θα διατίθεται ταυτόχρονη διερμηνεία.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση:
http://www.ekt.gr/events/live  

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com