Νέα από το πλανήτη (planet.ellak.gr) ……Aiolos Cluster Project

To Aiolos Cluster Project είναι ένα σχολικό Beowulf Cluster (compute cluster), ένας υπερυπολογιστής που αποτελείται από αρκετά συνδεδεμένα μεταξύ τους κοινά μηχανήματα (PC). Για τη δημιουργία του θα χρησιμοποιηθούν μητρικές mini ITΧ (Atom – Pentium G – Celeron). Φυσικά θα τρέχει FreeBSD και θα χρησιμοποιεί την βιβλιοθήκη OpenMPI. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι θα φτιαχτεί ως μια σχολική εργασία!

Τι είναι το Aiolos Cluster Project;

Το Aiolos Cluster Project είναι η απόπειρα δύο καθηγητών να περάσουν μια δημιουργική σχολική χρονιά διδάσκοντας πράγματα με ενδιαφέρον σε μαθητές που ενδιαφέρονται. Aν θέλετε το τεχνικό μέρος του Project, είναι:

  • Η δημιουργία ενός Beowulf Cluster (compute cluster), ενός υπερυπολογιστή που αποτελείται από αρκετά συνδεδεμένα μεταξύ τους κοινά μηχανήματα (PC)
  • Με χρήση κοινών μητρικών mini ITΧ (Atom – Pentium G)
  • Με το ελεύθερο λογισμικό / λειτουργικό σύστημα FreeBSD
  • Με μια έξυπνη custom, εμφανίσιμη και εντυπωσιακή(!) κατασκευή

Γιατί;

  • Γιατί μπορούμε
  • Γιατί θέλουμε
  • Γιατί γουστάρουμε

Πότε; Που;

To τρέχον σχολικό έτος (2014-2015) στο ΕΠΑΛ Κισάμου Χανίων.

Μπορώ να συμμετέχω;

Φυσικά, αλλά πρέπει να το θες και να είσαι προετοιμασμένος για αρκετό διάβασμα σχετικά με το UNIX και το FreeBSD. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία (θα δοθούν σημειώσεις) αλλά θα χρειαστεί μελέτη στο σπίτι.

Και όταν το φτιάξουμε, τι;

Όταν το φτιάξουμε, θα πάρουμε σβάρνα τα σχολεία και τις εκθέσεις για να το δείξουμε! Στα σοβαρά τώρα, σκοπός μας θα είναι να δείξουμε στον πολύ κόσμο τι ωραία πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε όταν ξεφεύγουμε από τα στενά πλαίσια των σχολικών προγραμμάτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με τον Μανώλη Κιαγιά ή τον Ηλία Χρυσοχέρη.

Πηγή: planet.ellak.gr, www.freebsdworld.gr, aiolos.freebsdworld.gr

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com