Εναρκτήρια εκδήλωση για τον Μαραθώνιο Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου

bw_1-600x450Η  Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr) υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το Σχολικό Δίκτυο, με την συμμετοχή και υποστήριξη της εταιρίας ψηφιακού πολιτισμού PostScriptum (PS) και με την εθελοντική συμμετοχή του Σχολείου της Βικιπαίδειας, τη δράση «Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου με επίκεντρο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο», η οποία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ (21-10-2014, Αρ.Πρωτ.170949/Γ7).

Στόχος της δράσης είναι ο εμπλουτισμός της Βικιπαίδειας με λήμματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση και εν γένει τη θεματογραφία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου  μέσα από την ενεργή συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών καθώς και η διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της ορθής χρήσης και της σημασίας της Βικιπαίδειας.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση συμπεριλαμβάνει τη διεξαγωγή διαγωνισμού συγγραφής λημμάτων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση του αρτιότερου λήμματος στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στο τέλος Μαϊου.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια υποστήριξης, σε συνεργασία με το Σχολείο Βικιπαίδειας στην Αθήνα, και webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) με αντίστοιχο περιεχόμενο, στα οποία πρόσβαση θα έχουν όλοι οι συμμετέχοντες πανελλαδικά.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Μαραθωνίου θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28/1 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13) στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα διαρκέσει 1 ώρα.

Στην εν λόγω εκδήλωση θα μιλήσουν οι διοργανωτές της δράσης και θα γίνει παρουσίαση της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι ως εξής:

● Θεόδωρος Καρούνος, ΕΛΛΑΚ “Συνεργατική Παραγωγή Περιεχομένου και Κοινά Ψηφιακά Αγαθά”

● Φίλιππος Μαζαράκης, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, “Το Μουσείο και οι Συλλογές του”

● Σωτήρης Κυλάφης, Βικιπαίδεια

● Αλέξανδρος Τενεκετζής, PostScriptum, Παρουσίαση της διαδικασίας του Μαραθωνίου

●Συζήτηση/Ερωτήσεις

Το προτεινόμενο Χρονοδιάγραμμα της δράσης καθώς και περισσότερες πληροφορίες για αυτή θα βρείτε στο http://www.25marcheditathon.gr/.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com