Global Game Jam [Athens] 23-25 Ιανουαρίου 2015. Καινοτομία – Πειραματισμός – Συνεργασία!

globalgamejamathensTo Global Game Jam είναι ο μεγαλύτερος μαραθώνιος δημιουργίας παιχνιδιών με κοινό θέμα στον κόσμο (game jam event). Είναι ένα hackathon επικεντρωμένο στην ανάπτυξη παιχνιδιών, ένα δημιουργικό κάλεσμα σε game developers να εκφράσουν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας τα βιντεοπαιχνίδια.

Εξερευνώντας τη διαδικασία της υλοποίησης των παιχνιδιών,  είτε αυτή είναι προγραμματισμός είτε σχεδιασμός, είτε καλλιτεχνική έκφραση, όλα συμπυκνώνονται σε ένα δημιουργικό κύκλο ανάπτυξης 48 ωρώνΚατά τη διάρκεια του event οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε ομάδες μέχρι 4 ατόμα, και καλούνται να δημιουργήσουν το πολύ σε 48 ώρες ένα παιχνίδι βασισμένο σε ένα κοινό θέμα για όλες τις χώρες!

Το Global Game Jam παρακινεί τη συνεργασία και όχι τον ανταγωνισμό !

Στις 23-25 Ιανουαρίου 2015, η Ελλάδα θα συμμετάσχει και φέτος σε αυτό το παγκόσμιο hackathon.

Διοργανώνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον χώρο του The Cube Athens (Κλεισόβης 8, πλησίον πλ. Κάνιγγος).

Για να πάρετε μέρος στο Global Game Jam Athens πρέπει να εγγραφείτε εδώ είτε ως Game Developer είτε ως  Εθελοντής της διοργάνωσης.

Ιστοσελίδα: http://globalgamejamathens.gr/

Τι είναι το Global Game Jam (GGJ)

Το Global Game Jam (GGJ) ενθαρρύνει ανθρώπους με τεχνολογικό υπόβαθρο να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν στην παγκόσμια εξάπλωση ανάπτυξης παιχνιδιών και δημιουργικότητας.

Η διαδικασια του μαραθωνίου είναι συνήθως ώς εξής:  Όλοι συγκεντρώνονται τη Παρασκευή αργά το απόγευμα, παρακολουθούν μία σύντομη βιντεοσκοπημένη εναρκτήρια ομιλία από κορυφαίους προγραμματιστές παιχνιδιών, και μετά ανακοινώνεται σε όλους το μυστικό θέμα του Global Game Jam . Ο σκοπός είναι να κατασκευάσουν παιχνίδια βασισμένα σε αυτό το θέμα, μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.

Τον Ιανουάριο του 2014, σε 488 τοποθεσίες σε 72 χώρες δημιουργήθηκαν πάνω από 4000 παιχνίδια σε ένα σαββατοκύριακο!

Το Global Game Jam παρέχεται από την Global Game Jam, Inc., έναν διεθνή με κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα στο San Luis Obispo στη California  και με αποστολή να ενθαρρύνει τον σχεδιασμό παιχνιδιών και την εκπαίδευση σχετικά με τα παιχνίδια μέσα από καινοτόμα events.

Το Global Game Jam  διοικείται από μια μικρή διεθνή ομάδα εθελοντών που συγκροτεί την Εκτελεστική Επιτροπή του Global Game Jam, Inc.

Η Κεντρική Επιτροπή υποστηρίζεται από τους οργανωτές που αναλαμβάνουν μια περιοχή υπό την επίβλεψή τους για να υποστηρίζουν τους τοπικούς διοργανωτές αναφορικά με το εκάστοτε Global Game Jam.

Το Global Game Jam εξαρτάται από την εργασία και υποστήριξη πολλών ανθρώπων, όπως χορηγών, οργανωτών και εθελοντών.

Επίσημος δικτυακός τόπος:  http://globalgamejam.org/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com