Οι πρεσβευτές του OpenStack Foundation

Φωτογραφία : http://en.wikipedia.org/wiki/OpenStack
Φωτογραφία : http://en.wikipedia.org/wiki/OpenStack

Οι κοινότητες ανοιχτού κώδικα δημιουργούνται με βάση τους στόχους χρηστών και προγραμματιστών που συνεργάζονται για να αναπτύξουν πληροφοριακά συστήματα που επιλύουν κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κάθε έργο ανοιχτού λογισμικού, πρέπει να έχει εθελοντές που ειναι αφοσιωμένοι στην προώθησή του για να διασφαλίζεται ότι η ομάδα ανάπτυξης ασχολείται μόνο με την υλοποίηση του έργου, τα έργα ανοιχτού λογισμικού που κινητοποιούν εθελοντές για όλες τις εργασίες τους ειναι πιο επιτυχημένα.

Στο OpenStack, αυτή η ανάγκη καλύπτεται μέσα από ένα ειδικό “πρόγραμμα Πρεσβευτών OpenStack (OpenStack Ambassadors)”.  Το πρόγραμμα Πρεσβευτών OpenStack, ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου έτους, σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο στελεχών των κοινοτήτων OpenStack, που μπορούν να βοηθήσουν στην επέκταση της χρήσης του.

Με πάνω από 75 Ομάδες Εργασίας σε περισσότερες από 50 χώρες, το OpenStack σίγουρα δεν έχει έλλειμα δημοσιότητας, αλλά οι περιφερειακές ομάδες εργασίας συχνά χρειάζονται υποστήριξη και πόρους πάνω και πέρα από ό,τι μια μικρή ομάδα υλοποίησης και υποστήριξης.

Η υποστήριξη και οι πόροι, παρέχονται από το Ιδρύμα OpenStack και οι Πρεσβευτές OpenStack καλύπτουν αυτό το κενό, ενεργώντας ως ενδιάμεσοι ανάμεσα στις ομάδες εργασίας και το Ιδρυμα OpenStack.  Βοηθούν τις τοπικές Ομάδες Εργασίας να αναπτύξουν τις κοινότητές τους, βοηθούν καινούριους χρήστες να ξεκινήσουν και τους υπάρχοντες χρήστες να συνδέονται με την πληροφορία που θέλουν.  Χρησιμοποιούν τις επαφές τους στην κοινότητα OpenStack, βοηθούν να συλλέγεται η εμπειρία από χρήστες για να βελτιώνονται οι οδηγίες χρήσης και για να γίνεται η  πληροφορία για τοOpenStack  πιο προσιτή.

Στη συνάντηση κορυφής του OpenStack στο Παρίσι το Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με 9 Πρεσβευτές OpenStack,  που συντονίστηκε από τον διευθυντή της κοινότητας του Ιδρύματος OpenStack, Tom Fifield,

Σε αυτή τη συζήτηση διάρκειας 40 λεπτων εντοπίστηκαν τα κοινά εμπόδια, από τη γλώσσα μέχρι τις γεωγραφικές αποστάσεις και τη δυσκολία να βρεθούν εξειδικευμένοι ομιλητές για τις τοπικές ομάδες εργασίας, και στο πώς οι Πρεσβευτές OpenStack (OpenStack Ambassadors)  μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των περιφερειακών ομάδων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.openstack.org/foundation/
https://opensource.com/business/14/12/who-are-openstack-ambassadors
https://www.youtube.com/user/OpenStackFoundation

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com