Συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για θέματα ανοιχτών τεχνολογιών

og-newsΤην Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Aντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτη Αθανασιάδη και με τους κ. Παναγιώτη Κρανιδιώτη, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΕΕΛ/ΛΑΚ και κ. Πρόδρομο Τσιαβό, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών με δεδομένη την πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει και να στηριχτεί στο Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, αλλά και να προωθήσει δράσεις Ανοιχτών Δεδομένων.

Οι κ.κ Παναγιώτης Κρανιδιώτης και Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, επιβεβαίωσαν την πρόθεση της ΕΕΛ/ΛΑΚ να υποστηρίξει και να προσφέρει πρακτική βοήθεια στην υλοποίηση της στρατηγικής Ανοιχτού Λογισμικού και Δεδομένων της Περιφέρειας. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ χαιρετίζει την προωτοβουλία της Περιφέρειας και προτίθεται να υπογράψει πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να της παρέχει αρωγή στην προσπάθεια της, να χρησιμοποιήσει Ανοιχτό Λογισμικό και να προτείνει ένα νέο μοντέλο για την άσκηση της δημόσιας διοίκησης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

 Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αθανασιάδης διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της διοίκησης να προχωρήσει με γρήγορα και σταθερά βήματα στην εισαγωγή εφαρμογών και προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα στη λειτουργία της Περιφέρειας, όσο κι αν διάφοροι κύκλοι επιχειρήσουν να συκοφαντήσουν ή να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ληφθεί κάθε μέριμνα, ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Περιφέρειας και ζήτησε τη συνδρομή της ΕΕΛ/ΛΑΚ σε αυτήν την προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com