Δωρεάν εργαστήριο προγραμματισμού σε Python και Django από τις Django Girls Athens

djangoΗ τεχνολογία περιβάλλει, πλέον, την καθημερινότητά μας σε αρκετές εκφάνσεις της, δεν είμαστε όμως όλοι εξοικειωμένοι στον ίδιο βαθμό με αυτήν. Ειδικότερα, αρκετές έρευνες μαρτυρούν επανειλημμένα τα χαμηλά ποσοστά απασχόλησης γυναικών στα γνωστά και ως πεδία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), καθώς και σε σημαντικούς για την οικονομική ανάπτυξη κλάδους, όπως η πληροφορική. Με στόχο να μυήσουν στην τεχνολογία και να εισάγουν στον κόσμο του προγραμματισμού και του κώδικα όλο και περισσότερες γυναίκες, οι Django Girls Athens αποφάσισαν να διοργανώσουν το Σάββατο 4 Απριλίου ένα μονοήμερο εργαστήριο εκμάθησης προγραμματισμού σε Python και Django για αρχάριες.

Υπεύθυνες για αυτήν την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είναι η Πέννυ Τραυλού, λέκτορας πολιτισμικής γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και η Ναταλία Αυλώνα, νομικός σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ανεξάρτητη ερευνήτρια σε θέματα τεχνολογίας, τέχνης και φεμινισμού, οι οποίες συνεργάζονται για το εργαστήριο με το Hackerspace.gr και με την υποστήριξη των Django Girls, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διοργανώνει μονοήμερα εντατικά εργαστήρια.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε δύο ευρέως διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού, την Django και την Python, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή ιστοσελίδων. Απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή πρότερη γνώση προγραμματισμού και το μόνο που χρειάζεται από τις συμμετέχουσες είναι να έχουν μαζί τον δικό τους φορητό υπολογιστή.

Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας την αίτησή τους έως τις 26 Μαρτίου, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες (24) και θα τηρηθεί διαδικασία επιλογής. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Hackerspace στον Αγ. Ελευθέριο.

Λίγα λόγια για τις Django Girls

Τις Django Girls ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2014 η Ola Sitarska και η Ola Sendecka πριν ένα χρόνο στο Βερολίνο με σκοπό να καταστήσουν προσιτή την τεχνολογία στις γυναίκες και να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στην κοινότητα, τον κόσμο και τα εργαλεία του προγραμματισμού. Σε διάστημα έξι μηνών οι Django Girls έχουν καταφέρει να υποστηρίξουν τη διοργάνωση 19 εκδηλώσεων και εργαστηρίων εκμάθησης Python και Django παγκοσμίως, δίνοντας την ευκαιρία σε 670 γυναίκες να μάθουν δωρεάν δύο από τις επικρατέστερες γλώσσες προγραμματισμού. Με την πρωτοβουλία τους να έχει φτάσει σε 24 χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Β. Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία και το εγχειρίδιο διαδασκαλίας που έχουν δημιουργήσει και διαθέτουν δωρεάν και διαδικτυακά (με άδεια Creative Commons CC BY-SA 4.0) να έχει χρησιμοποιηθεί από 30.000 ανθρώπους, οι Django Girls έχουν ήδη αρκετές ιστορίες επιτυχίας στο βιογραφικό τους.

Πηγές: http://djangogirls.org/athens/

http://djangogirls.org/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com