Edit-a-thon Εμπλουτίζουμε την Wikipedia και το Open Street Map

Το πνευματικό και γνωστικό έργο χιλιάδων ανθρώπων από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας παραμένει σήμερα δυσπρόσιτο, καθώς διέπεται από άδειες που δεν επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση και επαναχρησιμοποίησή του. Παράλληλα χιλιάδες εθελοντές παγκοσμίως παράγουν καθημερινά έργο, τα αποτελέσματα του οποίου σε μεγάλο βαθμό παραμένουν απρόσιτα και αναξιοποίητα καθώς είτε δε δημοσιεύονται ή ο τρόπος δημοσίευσής τους δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη αναπαραγωγή και διάχυσή τους.

Ωστόσο σήμερα υπάρχουν τόσο οι μέθοδοι όσο και τα κατάλληλα, ελεύθερα διαθέσιμα στον καθένα, εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τη δημοσίευση πληροφορίας ως Ανοιχτό Περιεχόμενο παρέχοντας δυνατότητες γνωστοποίησης και δημοσίευσης του παραγόμενου πνευματικού υλικού, με άδεια κατάλληλη για επανάχρηση από όποιον το επιθυμεί.

Στο πλαίσιο της δράσης https://mycontent.ellak.gr/ για διεύρυνση της χρήσης εργαλείων Ανοιχτού Περιεχομένου, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ, ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ και στο πλαίσιο του Athens Science Festival  Edit-a-thon για τον εμπλουτισμό της Wikipedia και του Open Street Map, στις 20 Μαρτίου, στην Τεχνόπολις, στο κτίριο του INNOVATHENS, από τις 4.00 εως τις 6.00μμ.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα γίνει γνωριμία με δύο από τα πιο γνωστά εργαλεία Ανοιχτού Περιεχομένου: τη Βικιπαίδεια και το Open Street Map. Θα παρουσιαστούν οι βασικές λειτουργίες και μέθοδοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας συντάκτης για να δημοσιεύσει Ανοιχτό Περιεχόμενο μέσα από τη χρήση των εργαλείων αυτών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους λογαριασμό και να ξεκινήσουν να εμπλουτίζουν με Ανοιχτό Περιεχόμενο τις δύο πλατφόρμες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή (κατά προτίμηση laptop).

Για την καλύτερη διαχείριση του χώρου παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com