Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΛ/ΛΑΚ

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η 10η Γενική Συνέλευση της μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, eellak.gr).

Στην Γενική Συνέλευση εκλέχθηκαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Πρόεδρος: Διομήδης Σπινέλλης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Αντιπρόεδρος : Θεόδωρος Καρούνος (ΕΜΠ)

Αντιπρόεδρος : Νεκτάριος Κοζύρης (ΕΠΙΣΕΥ)

Μέλη:

Μιχάλης Βαφόπουλος (ODI Athens)

Βασίλης Βλάχος (ΤΕΙ Θεσσαλίας)

Παναγιώτης Κρανιδιώτης (Επιστημονική Επιτροπή ΕΕΛ/ΛΑΚ)

Δημήτρης Κυριακός (ΕΠΕ)

Ιωάννης Σταμέλος (ΑΠΘ)

Πρόδρομος Τσιαβός (Creative Commons Greece)

Η σύνθεση της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι η εξής:

Πέτρος Καβάσαλης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Σπύρος Μπόλης (Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο «GUNET»)

Ιωάννης Βογιατζής (Ε.Π.Υ)

Οι αρμοδιότητες που ορίστηκαν ομόφωνα κατά την 56η συνεδρίαση του ΔΣ είναι: o κ. Σπινέλλης Πρόεδρος, ο κ. Καρούνος Α’ Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για θέματα συντονισμού και λειτουργίας, ο κ. Κοζύρης Β’ Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ο κ. Βλάχος υπεύθυνος για θέματα Ιδιωτικότητας και Ασφάλειας, ο κ. Τσιαβός υπεύθυνος για θέματα Ανοιχτού Περιεχομένου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, ο κ. Κυριακός υπεύθυνος για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Σταμέλος υπεύθυνος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας, ο κ. Βαφόπουλος υπεύθυνος για θέματα των Ανοιχτών Δεδομένων και ο κ. Κρανιδιώτης υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στην Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα τροποποίηση του καταστατικού, διευρύνθηκαν οι στόχοι της εταιρείας και συγκεκριμένα οι πρωτοβουλίες και δράσεις της ΕΕΛ/ΛΑΚ θα αφορούν εκτός από την προώθηση και ανάπτυξη του ανοιχτού λογισμικού και την προώθηση των ανοιχτών προτύπων, του ανοιχτού περιεχομένου, των ανοιχτών δεδομένων, του ανοιχτού υλικού και των αντίστοιχων αδειών τους, επίσης αυξήθηκε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου από 2 στα 4 χρόνια και κατοχυρώθηκε το αγγλικό όνομα της εταιρείας σε Greek Free Open Source Software Society (gfoss.eu), που απευθύνεται σε Έλληνες του εξωτερικού και φιλέλληνες εθελοντές ανοιχτών τεχνολογιών.

Αναλυτικές πληροφορίες για την ΕΕΛ/ΛΑΚ, τα μέλη της και τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια υπάρχουν διαθέσιμα στη σχετική σελίδα του δικτυακού τόπου της ΕΕΛ/ΛΑΚ (eellak.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com