Τι μπορώ να κάνω για τις εφαρμογές που απαιτούν υψηλή διαθεσιμότητα;

openstackH Τοπική κοινότητα χρηστών OpenStack (#OSATH) με την συνεργασία της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, InnovAthens, διοργανώνει την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 19.00, εκδήλωση με θέμα: OpenStack και Υψηλή Διαθεσιμότητα

Η ανάγκη της μεγάλης πλειοψηφίας των επιχειρήσεων για την υποστήριξη περιβάλλοντος υψηλής διαθεσιμότητας (High Availability – HA) είναι καταγεγραμμένη. Απο την άλλη μεριά, τα πeριβάλλοντα cloud δημιουργούνται με τον κανόνα οτι κάθε εικονικό μηχάνημα (Virtual Machine – VM) μπορεί να αποτύχει στην λειτουργία του, ανά πάσα στιγμή.

Το ερώτημα που τίθεται αμέσως είναι “Τι μπορώ να κάνω για τις εφαρμογές που απαιτούν υψηλή διαθεσιμότητα;

Θα δώσουμε απαντήσεις στο παραπάνω καίριο ερώτημα, διερευνώντας όλες τις πτυχές που εμπλέκονται στην παροχή της βέλτιστης υποδομής και τις διάφορες τεχνικές που μπορεί να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση αστοχιών.

Θα γίνει παρουσίαση του υποσυστήματος OpenStack Orchestration, το οποίο φέρει το όνομα Heat. Η δημιουργία και διαχείριση της εγκατάστασης εφαρμογών λογισμικού μπορεί να γίνει με την γλώσσα Heat Orchestration Template (HOT), η οποία δίνει και δυνατότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση συμβάντων.

Το πρόγραμμα της συνάντησης είναι:

  • 19:00 – 19:05, Καλωσόρισμα, Θανάσης Παραθυράς, Διοργανωτής #OSATH

  • 19:05 – 19:50, Ομιλία “High Availability in OpenStack”, Θανάσης Παραθυράς

  • 19:50 – 20:10, Διάλειμμα

  • 20:10 – 21:00, Ανοιχτή συζήτηση μελών και επισκεπτών

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την ελληνική κοινότητα OpenStack μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την καλύτερη οργάνωση του χώρου παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση