O Dr.Richard Stallman στο Ηράκλειο Κρήτης

RMS_EVENT_POSTERΤο Πανεπιστήμιο Κρήτης  σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ανακοινώνει τη διοργάνωση εκδήλωσης την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, και ώρα 16.00, στην αίθουσα πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο Κρήτης με τίτλο:

«Ελεύθερο Λογισμικό και μια ελεύθερη ψηφιακή Κοινωνία»
με κεντρικό ομιλητή τον
Dr. Richard M. Stallman

Η εκδήλωση θα αποτελέσει αφορμή και ευκαιρία για προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων αλλά και ανάδειξη της αξίας και σημασίας της ελευθερίας και των δικαιωμάτων στον ψηφιακό κόσμο. Θα υπογραμμιστεί  η συμβολή της ενσωμάτωσης ελεύθερου λογισμικού σε ποικίλους τομείς της καθημερινότητας ως και ο ρόλος του στην προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό. Απευθύνεται σε απλούς πολίτες, σε κοινότητες προγραμματιστών, σε ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Ο Dr Richard Stallman είναι επιφανής και διεθνούς φήμης επιστήμονας και προγραμματιστής, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού, του λειτουργικού συστήματος GNU. Δημιούργησε το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού και την Ένωση για την Ελευθερία του Προγραμματισμού. Εξέδωσε το GNU manifesto που περιλαμβάνει τις βασικές ελευθερίες που πρέπει να απολαμβάνουν οι χρήστες λογισμικού, όπου και έγινε για πρώτη φορά αναφορά στην έννοια του copyleft σε αντιδιαστολή της έννοιας του copyright. Ο Richard Stallman, ακτιβιστής του ελεύθερου λογισμικού,  χαρακτηριζόμενος από πολλούς ως «θρύλος» στην παγκόσμια κοινότητα λογισμικού, έχει συνεισφέρει στην τεχνολογική ανάπτυξη του διαδικτύου και στη δημιουργία κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού. Αγωνίζεται για την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στη γνώση και την πληροφορία, με γνώμονα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ucnet.uoc.gr/rms.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Για την καλύτερη οργάνωση του χώρου παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή:

Θα πρέπει να είστε μέλη του ellak.gr για να δείτε και να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής. Πατήστε στο κουμπί Σύνδεση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης αν είστε ήδη μέλος της κοινότητας του ellak.gr, ή στο Εγγραφή για να εγγραφείτε και να συμπληρώσετε την φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com