Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα
04/05/2015 Μονάδες Αριστείας Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ Ιωαννίνων έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση. Σε συνέχεια του Πέμπτου Κύκλου Σεμιναρίων, τα σεμινάρια εκπαίδευσης θα περιέχουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση η οποία θα παρέχει στους εκπαιδευόμενους τις αντίστοιχες γνώσεις για τον περαιτέρω σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση των έργων ΕΛ/ΛΑΚ που θα αναλάβουν στο πλαίσιο εκπαίδευσής τους στην Μονάδα Αριστείας. (Περισσότερα)
Δευτέρα 04/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Open Source applications in tourism

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Tο σεμινάριο αυτό επαναλαμβάνει ένα προηγούμενο σεμινάριο στο ίδιο θέμα, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα και ολοκληρώνεται με επιτυχία και, κυρίως, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη σε ένα πρώτο επίπεδο ενός tourist destination portal με αντικείμενο την μαστίχα και τα Μαστιχοχώρια της Χίου. (Περισσότερα)
Δευτέρα 04 – 7/05/2015 Γενικά UOS May 2015 Ubuntu Community Ubuntu Online Summit, highlighting work from Ubuntu 15.04 and detailing plans for 15.10

There will be a special pre-UOS keynote from Mark Shuttleworth on Monday, May 4th at 1400 UTC

(Περισσότερα)

Τρίτη 05/05/2015 Γενικά Δεδομένα και Επιστήμη ΕΚΤ  Η εκδήλωση με τίτλο “Δεδομένα και Επιστήμη” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ε’ κύκλου Μορφωτικών Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) “Επιστήμης Κοινωνία”, με θέμα “Δεδομένα και Kοινωνία” που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).  (Περισσότερα)
Τρίτη 05/05/2015 Γενικά Τόλμησε να ονειρευτείς

TEDxAcademy Youth 2015

 Το TEDxAcademyYouth 2015 με θέμα “Τόλμησε να ονειρευτείς” απευθύνεται σε νέους 16-23 ετών και έχει σκοπό να δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαλόγου με τους νέους αυτής της ηλικίας. Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 05.05.2015 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς), θα συζητήσουμε για τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι να ονειρευτούν και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο κόσμο. (Περισσότερα)
Τετάρτη 06/05/2015 Μονάδες Αριστείας Χρήση του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux – διανομή Linux Mint ΑΠΘ Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ., διοργανώνει Εισαγωγή σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ για το μέσο χρήστη, στη θεματική περιοχή Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της Υγείας όλων των βαθμίδων, καθηγητές, φοιτητές και φίλους του ελεύθερου λογισμικού. (Περισσότερα)
Πέμπτη 07/05/2015 Γενικά  Στρατηγική επικοινωνίας ΜΚΟ-Social Media και Βέλτιστες πρακτικές Volunteer4Greece Το Volunteer4Greece διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Στρατηγική επικοινωνίας ΜΚΟ-Social Media και Βέλτιστες πρακτικές» για Στελέχη ΜΚΟ, την Πέμπτη 7 Μαίου και ώρα 17.30μμ στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece (Ξενίας 6, Αθήνα, Χάρτης).  (Περισσότερα)
Πέμπτη 07/05/2015 ΕΕΛ/ΛΑΚ Τι είναι η Wikipedia; Και πώς μπορούμε εμείς να συνεισφέρουμε σε αυτή; ΕΕΛ/ΛΑΚ Ένα στοχευμένο workshop για τη Wikipedia και πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε σε αυτή. Εισαγωγικές έννοιες και μεθοδολογία εισαγωγής λήμματος. (Περισσότερα)
Παρασκευή 08/05/2015 Μονάδες Αριστείας Εισαγωγή στο Ανοικτό Λογισμικό – Κατασκευή πρωτοτύπων στην πλατφόρμα Arduino Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο για την τρίτη σειρά εκπαίδευσης στη θεματική περιοχή Αγροτική Ανάπτυξη Περιβάλλον σε συνδυασμό με τη θεματική περιοχή των Επιχειρηματικών Εφαρμογών. (Περισσότερα)
Παρασκευή 08/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό. (Περισσότερα)
Σάββατο 09/05/2015 Γενικά
Space Saturdays
P-Space All day event, αφιερωμένο στην φροντίδα και την ανάπτυξη του P-Space σαν φυσικό χώρο. Φτιάχνουμε projects και χρήσιμα πράγματα για το χώρο και επισκευάζουμε ό,τι έχει χαλάσει.Υποστηρικτικά υπάρχει και σελίδα στο wiki (http://wiki.p-space.gr/events/space_saturdays) με τις τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες. Feel free to join us! (Περισσότερα)
 Σάββατο 09/05/2015  Γενικά

Coder Dojo Athens

CoderDojo CoderDojo is a not-for-profit organisation that teaches children (7 – 18 years old) how to code. It aims to teach children creative problem-solving skills and practical creative skills. (Περισσότερα)
Κυριακή 10/05/2015 Γενικά

The first Blender Greek users meeting

hackerspace.gr Lets meet and talk about Blender. (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com