Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα
11/05/2015 Μονάδες Αριστείας Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ Ιωαννίνων έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση. Σε συνέχεια του Πέμπτου Κύκλου Σεμιναρίων, τα σεμινάρια εκπαίδευσης θα περιέχουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση η οποία θα παρέχει στους εκπαιδευόμενους τις αντίστοιχες γνώσεις για τον περαιτέρω σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση των έργων ΕΛ/ΛΑΚ που θα αναλάβουν στο πλαίσιο εκπαίδευσής τους στην Μονάδα Αριστείας. (Περισσότερα)
Δευτέρα
11/05/2015 Γενικά Oμιλία του επικεφαλής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τechnion ΕΠΙ.νοώ Ο κ. Rafi Nave, επικεφαλής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τechnion του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει ομιλία στις εγκαταστάσεις του ΕΠΙ.νοώ τη Δευτέρα 11 Μαϊου 2015, στις 5:30μμ.Η ομιλία του με τίτλο “Israel – High Tech Nation” θα αφορά θέματα καινοτομίας και το παράδειγμα  του Ισραήλ σε σχέση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

(Περισσότερα)

Δευτέρα 11/05/2015 Μονάδες Αριστείας Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Στο πρώτο σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή στην έννοια του ΕΛ/ΛΑΚ και παρουσίαση των κυριότερων τύπων άδειας του. Επίσης θα γίνει εισαγωγή στη γεωχωρική πληροφορία παρουσιάζοντας βασικές έννοιες όπως γεωγραφικά συστήματα αναφοράς, τύποι γεωμετρίας, ανοιχτοί και κλειστοί μορφότυποι, συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών και είδη διαδικτυακών υπηρεσιών γεωχωρικών δεδομένων. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με βασικές έννοιες όπως οι λειτουργίες δρομολόγησης, οι συνδυασμένες μεταφορές και τα έγγραφα μεταφοράς. (Περισσότερα)
Τρίτη 12/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών

ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Στο πρώτο σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή στην έννοια του ΕΛ/ΛΑΚ και παρουσίαση των κυριότερων τύπων άδειας του. Επίσης θα γίνει εισαγωγή στη γεωχωρική πληροφορία παρουσιάζοντας τις βασικές τις έννοιες όπως γεωγραφικά συστήματα αναφοράς, τύποι γεωμετρίας, ανοιχτοί και κλειστοί μορφότυποι και είδη διαδικτυακών υπηρεσιών γεωχωρικών δεδομένων. Τέλος θα γίνει η γνωριμία με το λογισμικό διαχείρισης γεωχωρικής πληροφορίας (GIS), QGIS. To QGIS είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και επιτρέπει την προβολή και επεξεργασία γεωχωρικής πληροφορίας η οποία μπορεί να προέρχεται από πολλές διαφορετικές πηγές και να είναι κωδικοποιημένη σε μια σειρά από διαφορετικούς μορφότυπους.(Περισσότερα)
Τρίτη 12/05/2015 INNOVATHENS OpenStack και Υψηλή Διαθεσιμότητα H τοπική κοινότητα χρηστών OpenStack (#OSATH) σε συνεργασία με το INNOVATHENS και με την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) Η ανάγκη της μεγάλης πλειοψηφίας των επιχειρήσεων για την υποστήριξη περιβάλλοντος υψηλής διαθεσιμότητας (High Availability – HA) είναι καταγεγραμμένη. Απο την άλλη μεριά, τα πeριβάλλοντα cloud δημιουργούνται με τον κανόνα οτι κάθε εικονικό μηχάνημα (Virtual Machine – VM) μπορεί να αποτύχει στην λειτουργία του, ανά πάσα στιγμή. (Περισσότερα)
Τρίτη 12/05/2015 Γενικά

Γιορτή Βικιπαίδειας στην Αθήνα

Σχολείο Βικιπαίδειας

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 διεξάγεται ολοήμερη εορταστική εκδήλωση για τη Βικιπαίδεια στην Τεχνόπολη (Γκάζι) του Δήμου Αθηναίων. Η πρόσκληση είναι ανοικτή στο κοινό και η προσέλευση και συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλους.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις «Δεξαμενές Καθαρισμού» από τις 10.00 το πρωί. Περιλαμβάνει παρουσιάσεις δράσεων, κεντρική διάλεξη, εργαστήριο υπολογιστών και εκθετήριο.(Περισσότερα)
Τετάρτη 13/05/2015 Μονάδες Αριστείας Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα ανοιχτών χαρτών OpenStreetMap (OSM). Θα εξοικειωθούν με έννοιες όπως Volunteered Geographic Information (VGI), Crowdsourcing και Community-based mapping. Θα παρουσιαστεί το σχήμα δεδομένων του OSM αλλά και τα διαθέσιμα εργαλεία που παρέχονται για την ψηφιοποίηση των χαρτών από την OSM κοινότητα. Οι παριστάμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα εργαλεία αυτά εμπλουτίζοντας τους OSM χάρτες. (Περισσότερα)
Τετάρτη
13/05/2015 Γενικά

Αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας

ΔΙΑΖΩΜΑ Σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ – «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης»
Ομιλητής: Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αρχιτέκτονας – πολεοδόμος,  εκ μέρους του αρχιτεκτονικού γραφείου “Πλειάς – Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Ορέστης Βιγγόπουλος, Κατερίνα Γκιουλέκα, Ελένη Ηλιοπούλου(Περισσότερα)
Τετάρτη
13/05/2015 Γενικά

Python users gathering

hackerspace.gr It has been a year since the last python meetup. It is time to meet and share how each of one of us uses Python: libraries, frameworks, applications.It will be a mingle/get to know each other event. Bring your laptop if you want to show your work.

(Περισσότερα)

Πέμπτη 14/05/2015 ΕΕΛ/ΛΑΚ Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού, Περιεχομένου και Δεδομένων στην πράξη ΕΕΛ/ΛΑΚ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Μια παρουσίαση σχετικά με τις άδειες χρήσης και πώς ο κάθε δημιουργός μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη, με έμφαση στις άδειες Creative Commons. (Περισσότερα)
Πέμπτη 14/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Διάλεξη Σεμιναρίου για τον Τουρισμό

Πανεπιστήμιο Κρήτης 4η Διάλεξη Ημερομηνία: 14/05/2015 Ώρα: 14.00-16.00 Θεματική Ενότητα: Τουρισμός (Εργαστήριο) Επεξεργασία γραφικών με χρήση συστημάτων ΕΛ/ΛΑΚ Εκπαιδεύτρια: Άννα Βασιλειάδη (Περισσότερα)
Παρασκευή 15/05/2015 Μονάδες Αριστείας Εισαγωγή στο Ανοικτό Λογισμικό – Κατασκευή πρωτοτύπων στην πλατφόρμα Arduino Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο για την τρίτη σειρά εκπαίδευσης στη θεματική περιοχή Αγροτική Ανάπτυξη Περιβάλλον σε συνδυασμό με τη θεματική περιοχή των Επιχειρηματικών Εφαρμογών. (Περισσότερα)
 Παρασκευή 15/05/2015 Γενικά

DEVit Conference

DEVit Το DEVit είναι ένα συνέδριο για το Web Development που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου του 2015.

Προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το χώρο του Web Development. Μάθετε για τις τελευταίες τάσεις, τενχικές και ανθρώπους για Frontend, Backend, DevOps και Security!(Περισσότερα)

Παρασκευή 15/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό. (Περισσότερα)
Παρασκευή 15-17/05/2015 Γενικά CommonFest Κοινότητα Φεστιβάλ των Κοινών Το Φεστιβάλ των Κοινών δείχνει το δρόμο να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε!* Το Φεστιβάλ των Κοινών αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. Μια φιλοσοφία που έχει διαδοθεί πολύ μέσα από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού και επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις τέχνες, στην διακυβέρνηση, στις κατασκευές μηχανημάτων, εργαλείων και άλλων αγαθών. Μέσα από μία έκθεση, ομιλίες, προβολές και εργαστήρια, σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβληθούν στο κοινό τα επιτεύγματα αυτής της φιλοσοφίας και να γίνει αφορμή για περαιτέρω υιοθέτησή της.  (Περισσότερα)
Σάββατο 16/05/2015 Γενικά
Space Saturdays
P-Space All day event, αφιερωμένο στην φροντίδα και την ανάπτυξη του P-Space σαν φυσικό χώρο. Φτιάχνουμε projects και χρήσιμα πράγματα για το χώρο και επισκευάζουμε ό,τι έχει χαλάσει.Υποστηρικτικά υπάρχει και σελίδα στο wiki (http://wiki.p-space.gr/events/space_saturdays) με τις τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες. Feel free to join us! (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com