Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα
25/05/2015 Γενικά CNC router(build from scratch) techministry Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα απλό μηχάνημα(για αρχή τουλάχιστο) έτσι ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε απλά πράγματα για τον χώρο και για τα άλλα διάφορα Projects που τρέχουν στον χώρο. Η βάση πάνω στην οποία ξεκινάμε είναι αυτό το μηχάνημα. Ήδη κάποια εξαρτήματα έχουν παραγγελθεί και σιγά σιγά σχηματίζουμε μια ομάδα εργασίας γύρο από αυτό το Project. (Περισσότερα)
Δευτέρα
25/05/2015 Γενικά Athens AngularJS Meetup – Πρώτη Συνάντηση Athens AngularJS H 1η συνάντηση του Athens AngularJS Meetup θα παραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο thecube απο 18:00 – 21:00. (Περισσότερα)
Δευτέρα
25/05/2015 Γενικά

Learn Python the Hard Way

hackerspace.gr Συναντήσεις για εκμάθηση προγραμματισμού σε python.  (Περισσότερα)
Δευτέρα 25/05/2015 Μονάδες Αριστείας Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστεί η γεωχωρική βάση δεδομένων PostgreSQL/PostGIS με παραδείγματα και δοκιμαστικά δεδομένα για την εξοικείωση των χρηστών με τις προηγμένες δυνατόητες διαχείρισης και επερώτησης δεδομένων που προσφέρει. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την αντικειμενοστραφή-σχεσιακή λογική της PostGIS που υποστηρίζει τον ορισμό γεωγραφικών αντικειμένων για την υποστήριξη ερωτημάτων σχετικών με το χώρο. Επίσης, θα παρουσιαστεί το πακέτο λειτουργιών pgRouting που επεκτείνει μια PostgreSQL/PostGIS βάση δεδομένων και υποστηρίζει επιπλέον λειτουργικότητα σχετικά με επερωτήσεις δρομολόγησης, εφοδιαστικής, εύρεσης ελαχίστων μονοπατιών κτλ. (Περισσότερα)
Δευτέρα 25/05/2015 Μονάδες Αριστείας Θερινό Σχολειο με Αντικειμενο το Λογισμικο Οικονομετρικης Αναλυσης gretl Πανεπιστήμιο Πατρών Στόχος της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Πανεπιστημίου Πατρών είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή χρήστες, προγραμματιστές, ερευνητές, επαγγελματίες και γενικά φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό.
Η Μονάδα Αριστείας του Πανεπιστημίου Πατρών σκοπεύει να ενισχύσει τους δεσμούς της κοινότητας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις (σεμινάρια), προγραμματιστικές δράσεις (ομάδες εργασίες και σχολεία κώδικα) και δράσεις διάχυσης (ημερίδες), οι οποίες θα επαναλαμβάνονται περιοδικά ώστε να μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους να συμμετέχουν.
(Περισσότερα)
Δευτέρα 25/05/2015 Μονάδες Αριστείας Βασικές Εφαρμογές/Εργαλεία ΕΛ/ΛΑΚ» και ειδικότερα στo λογισμικό ανοιχτού κώδικα R Πανεπιστήμιο Πατρών Στόχος της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Πανεπιστημίου Πατρών είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή χρήστες, προγραμματιστές, ερευνητές, επαγγελματίες και γενικά φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό. (Περισσότερα)
Τρίτη 26/05/2015 Γενικά

3dprinting

techministry Η τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή DIY κύματα.Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει στον χώρο μας, όπως είπε και ενας σοφός κάποτε “Δεν μπορείς να έχεις Hackerspace αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας 3d Printer μέσα σε αυτό”. Ο λόγος που αυτά τα λόγια είναι “σοφά” είναι γιατί μπορεί ο 3d Printer να μην είναι τόσο σπουδαίος από μόνος του σαν Project αλλά όσο περνάει ο καιρός πολλά Project βασίζοντε σε κομάτια που παράγοντε από 3d Printers. (Περισσότερα)
Τρίτη 26/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών

ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθεί με τα συστήματα γεωγραφικών συντεταγμένων και προβολών χάρτη ενώ θα παρουσιαστούν και οι τρόποι με τους οποίος τα γεωχωρικά δεδομένα μπορούν να προβληθούν στο QGIS. Στη συνέχεια θα επιδειχθεί το πως μπορεί να ψηφιοποιηθούν σαρωμένοι χάρτες, θα γίνει εισαγωγή στην προβολή και ανάλυση δεδομένων τηλεπισκόπησης αλλά και επίδειξη των βασικών τεχνικών χωρικής ανάλυσης. (Περισσότερα)
Τετάρτη 27/05/2015 Γενικά

Συνεργατική οικονομία και ομότιμη παραγωγή

techministry Τα έργα Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, η εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, τα νομικά εργαλεία κατοχύρωσης και διάθεσης πνευματικών δημιουργημάτων όπως οι άδειες Creative Commons ή General Public Licenses, οι διαδικτυακές κοινότητες ανοικτού σχεδιασμού παράλληλα με την πρόοδο στις τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, οι κολλεκτίβες των “hackerspace”, οι χιλιάδες ιστότοποι ενημέρωσης, τα παγκόσμια κινήματα για ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και για ανοιχτά δημόσια δεδομένα, λαμβάνουν χώρα την ίδια στιγμή σε παγκόσμια και τοπική κλίμακα. (Περισσότερα)
Τετάρτη 27/05/2015 Μονάδες Αριστείας Καθημερινή Χρήση Λ/Σ GNU/Linux ΑΠΘ Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ., στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει τον 6ο κύκλο σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ, στη θεματική περιοχή Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. (Περισσότερα)
Τετάρτη 27-29/05/2015 Γενικά JSConf US JSConf We have been doing JSConf for 7 years with more than 10 events across the world and every single one has been better than the previous, it is something we take a great deal of pride in. We make events that aren’t from the standard conference playbook, because we believe you deserve more than that. We have always retained some core concepts, the most fundamental of which is to always focus on the human social development aspect of the event. The second is to always indulge every attendee well beyond that which they have paid. The third is to always treat attendees, staff, sponsors, and speakers with the utmost of respect and appreciation. We have been a launching point for an incredible number of the most revolutionary products, services, and technologies on the web. (Περισσότερα)
Πέμπτη 28/05/2015 Μονάδες Αριστείας

 Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στο Δημόσιο Τομέα -Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

Πανεπιστήμιο Κρήτης Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα εργαστούν σε σύγχρονα συστήματα ελ/λακ που χρησιμοποιούνται ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο δημόσιο τομέα.  (Περισσότερα)
Πέμπτη 28/05/2015 Γενικά Παρουσίαση των έργων FAB ATH, HUM[erus] Robotic Arm & AKTINA Adhocracy [Αθήνα] α έργα FAB ATH, HUM[erus] Robotic Arm & AKTINA* θα παρουσιαστούν σε μία ανοιχτή συζήτηση από ομάδες σπουδαστών, ερευνητών και ακαδημαϊκών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που αλληλεπιδρούν και δημιουργούν κοινά (commons) γνώσης, καινοτομίας και παραγωγής.  (Περισσότερα)
Παρασκευή 29/05/2015 Μονάδες Αριστείας Θερινού Σχολείου Ανάπτυξης Κώδικα  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, ανακοινώνει τη διοργάνωση του δεύτερου Θερινού Σχολείου Ανάπτυξης Κώδικα για τη δεύτερη σειρά εκπαίδευσης στις θεματικές περιοχές Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Εκπαιδευτικό Λογισμικό και Αγροτική Ανάπτυξη, με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε τεχνολογίες προγραμματισμού και με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη Έργου συνεισφοράς σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που ανήκουν στις θεματικές περιοχές του αντικειμένου εκπαίδευσης. (Περισσότερα)
Παρασκευή 29/05/2015 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό. (Περισσότερα)
Σάββατο 30/05/2015 Γενικά
Space Saturdays
P-Space All day event, αφιερωμένο στην φροντίδα και την ανάπτυξη του P-Space σαν φυσικό χώρο. Φτιάχνουμε projects και χρήσιμα πράγματα για το χώρο και επισκευάζουμε ό,τι έχει χαλάσει.Υποστηρικτικά υπάρχει και σελίδα στο wiki (http://wiki.p-space.gr/events/space_saturdays) με τις τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες. Feel free to join us! (Περισσότερα)
Σάββατο 30-31/05/2015  Γενικά

BattleHack Athens

Η ελληνική κοινότητα προγραμματιστών Java

We are pleased to announce, from Braintree_Dev, that tickets for BattleHack Athens are now available!
Make sure you don’t miss out for a chance to win $100,000 USD with your code!
BattleHack Athens will be held on May 30th-31st and we expect it to be just as awesome as everything you have come to expect from Braintree_Dev, a PayPal company.  (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com