Ο οδηγός για το Scrum στα Ελληνικά

Scrum-Process-Diagram-030613_1024

Το Scrum είναι ένα πλαίσιο διαδικασιών που έχει χρησιμοποιηθεί για την διαχείριση της ανάπτυξης πολύπλοκων προϊόντων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το Scrum δεν είναι μια διαδικασία ή μια τεχνική για την κατασκευή προϊόντων. Είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάφορες διαδικασίες και τεχνικές. Το Scrum κάνει εμφανή τη σχετική αποδοτικότητα των πρακτικών σας σε ό,τι αφορά την διαχείριση και ανάπτυξη προϊόντων, ώστε να βελτιωθείτε.

Το Scrum θεμελιώνεται στη θεωρία του εμπειρικού ελέγχου διαδικασιών, αλλιώς εμπειρισμό. Ο εμπειρισμός υποστηρίζει ότι η γνώση προέρχεται από την εμπειρία και από τη λήψη αποφάσεων βασισμένων σε ό,τι γνωρίζουμε. Το Scrum χρησιμοποιεί μία επαναληπτική και προσαυξητική προσέγγιση για να βελτιστοποιήσει την προβλεψιμότητα και να ελέγξει τον κίνδυνο.

Το Scrum είναι ένα πλαίσιο μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει πολύπλοκα δυναμικά προβλήματα, παραδίδοντας ταυτόχρονα προϊόντα της μεγαλύτερης δυνατής αξίας, με παραγωγικό και δημιουργικό τρόπο. To Scrum αναπτύχθηκε από τους Ken Schwaber και Jeff Sutherland.  Ο οδηγός του Scrum γράφτηκε και παρέχεται από αυτούς. Πλέον είναι διαθέσιμος στα Ελληνικά στο  http://www.scrumguides.org/ έπειτα από μετάφραση που έγινε από το agilegreece.org

One thought on “Ο οδηγός για το Scrum στα Ελληνικά

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com